Snart åker jag...

Om typ 3 timmar så beger jag mig till arlanda och Skåne:)

Nu ska jag käka frukost, mysa med skruttis framför tv:n, kolla så att jag har packat allt, duscha och sen ÅKER jag :)
Bye Stockholm, Hello Ängelholm!





Home ♥

Förväntan

Nu känner jag mig som ett litet barn kvällen före julafton. Jag hatar att vänta på saker, speciellt när man ska åka någonstans. Jag vill bara få komma iväg men samtidigt är det med lite blandade känslor. Tråkigt att inte få åka ner till Skåne med Joel och Skruttan, kommer sakna dem massor men det ska bli såå roligt att träffa alla där hemma. Saknar promenaderna med Liz, pratstunderna med Emelie, pappas roliga kommentarer till det mesta, strosa runt i stallet, den friska luften och våra små häst/ familjeäventyr... Det ska bli skönt att få komma hem!



?

Kan någon snäll människa där ute säga mig vad detta är för någon växt!? Joel köpte den innan jag flyttade upp men varken han eller jag vet vad det är för sort, vet ni? Isf skriv en liten kommentar, pleeeease :)






Pyssel

Känns som att jag har samlat på mig en MASSA saker att göra idag..

♥ Städa

♥ Packa

♥ Diska

♥ Tvätta

♥ Fixa med alla blommorna

♥ Ringa samtal

♥ Handla

♥ Kopiera nycklar

♥ Skriva ut papper

Jag tror det var allt men skönt när det är gjort =)

Avatar

Avatar som nyss har kommit ut på DVD, var jag och Joel snabba att hyra :)

Måste säga att den var inte alls som jag hade tänkt mig handlingsmässigt men jag tyckte att den var väldigt bra, jag som annars inte gillar science fiction.

För er som har sett den när den gick på bio och 3D måste det ha varit en upplevelse! Hade nästan velat se den i 3D just för att få en ännu starkare upplevelse.
För er som inte har sett den, se den!





Change of plans

Var ju tänkt att Joel skulle åka ner till skåne efter mig men tyvärr blir det inte av. Han ska stanna i Sthlm med skruttan och jag får roa mig själv under veckan när alla andra jobbar men det ska nog inte bli några problems. Har ju Liz =)

Hade under veckan tänkt..

♥ Fira valborg med syrran och hennes kille
♥ Träffa mormor, morfar och moster
♥ Träffa farmor och farfar
♥ Förhoppningsvis träffa kusinen som nyss fått en liten flicka
♥ Träffa Tanja
Bara umgås med familjen och göra lite spontana saker tillsammans

Har inte planerat min tid i Skåne helt inrutat denna gången så det ska bli skönt att planera dagarna som de kommer :) Hoppas bara att askmolnet håller sig på avstånd. Hörde på nyheterna i morse att det har kommit in lite mer aska över Sverige, mest sthlm som blivit drabbat men sas verkar fortfarande flyga och jag hoppas att det inte blir värre!







Resultatet

Hade en riktigt mysig gårdag med Bim. Vi träffades vid 11 och begav oss mot affärerna i hopp om att hitta några riktiga kap, eller i allafall något snyggt att klä sig i. Vi började på Åhlens men tyvärr så var de kläderna som jag tyckte var snygga väldigt dyra, eller i alla fall för dyra för min smak. Betalar inte gärna 6-700 kr för en tröja. MEN hittade iaf två tröjor, likadana men i olika färger. Det var 2st för 200 kr, det kan jag tycka är okej! En i samma färg som nedan och en i mörkblå.
Next stop blev Lindex där jag handlade en jättefin skjorta (nedan) och en vit typ blusaktig tröja som sitter väldigt ledigt. Hittade tyvärr ingen bild på den.
Lindex Shop Online - Skjorta
Tiden gick så fort och poff så hade vi spenderat 2 timmar i butikerna och vi började känna oss lite småhungriga. Vi fixade två baguetter och satte oss nere vid vattnet, det var verkligen härligt. Varmt, soligt, människor som promenerade förbi med sina barnvagnar eller hundar, fåglarna som kvittrade, småbåtar som körde förbi...kan göra listan lång men det var verkligen underbart!



shopping

Idag ska jag och Bim göra stan osäker :) Ska faktiskt försöka hitta lite snygga kläder och en ny vår/ sommarjacka då det verkligen behövs. Ska bli härligt med lite nya kläder i garderoben!
I eftermiddag ska jag och Joel till Tyresö för årets första grillning hos Erik, mums=) Efter grillningen ska vi kolla Hammarbys match på tv:n så missar Desperate Housewives ikväll :(




Årets första!

Idag åt jag årets första glass, en Magnum golden hazelnut, den var myycket god! =) Väldigt nykommet med glass och det var så mysigt att gå ute i solen med en glass i handen.
Nu är våren här på riktigt!





Home sweet home!

Nu är flygbiljetterna till Skåne beställda! Fredagen den 30 april åker jag hem, alltså mindre än en vecka kvar!! Joel ska också hem denna gången men han åker några dagar efter, inte riktigt bestämt ännu..

Skruttan ska med hem också, får hoppas att allt går bra både med resa och när vi väl kommer hem!

Vi åker tillbaka till Stockholm den 9 Maj och den 10 börjar jag jobba, fy fanken var nervöööööst!!! Hoppas bara att den dära vulkanen håller sig lugn så att det inte blir massa strul med flyget.




V75

Ja dagens V75:a gick sådär, blev 4 rätt men det kändes ändå bra då det var svåra och väldigt jämna lopp och då kändes ändå 4 rätt hyffsat. Vi hade kunnat ha med fler hästar men det kostar ju pengar desto fler rader man har så någonstans fick vi begränsa oss. Det är början på en ny omgång nu så det gäller att följa loppen för att förhoppningsvis lära sig hästarna vilket gör att det kan vara lite lättare att veta vilka hästar som brukar vara jämna, spurtsnabba mm inför framtiden.

Fasen vad spännande det är när man själv spelar, ruuskigt nervöst må jag säga!! :)



Här har vi Maharajah, som vann avd 1, en spik som gick vägen :)


Kass igen

Då var skruttis kass i magen igen :( När jag gick upp i morse såg jag att hon hade lyckats sprätta/bita upp foderpåsen, hur vet jag inte men hon hade gjort det! Jag förstår inte heller varför hon har gjort det, det är ju inte så att hon svälter ihjäl. Så nu när påsen är förstörd kan man ju inte lämna tillbaka den eller sälja den vidare till någon man inte känner så finns det någon som vill köpa Royal Canin kitten foder till ett bra pris så hör av er! Påsen är trasig men innehållet är ju detsamma.

Kan ju då konstatera att hon inte tål något i detta fodret så ska försöka balansera upp magen på henne igen så ska jag prova med Pro plan nästa gång.

Tänkte jag skulle ringa veterinären på måndag för att kanske ta ett blodprov på henne för att få en diagnos, detta är inte roligt för någon av oss. Ska fråga om feromoner eller något annat lugnande som hon kan få då vi åker till Skåne nästa helg..Jag åker på fredag men vi vet inte riktigt när Joel åker så då kanske vi tar med skruttan hem och ser hur det funkar. Vill egentligen inte lämna henne på något pensionat nu när hon är så konstig i magen..

well well, det löser sig nog!



Good news=)

Blev idag uppringd av expert och de ville gottgöra oss så vi ska få en kamera till det pris som de hade satt ut den för i torsdags, verkligen bra gjort av dem! Så nu kan jag tänka mig att handla hos expert igen :)



What a yesterday!

Ja igår var det tänkt att vi skulle köpa en Canon 7D till ett suuperpris då expert hade öppning av sin nya butik i kungens kurva. Vi gick upp 4.20 och skulle vara där innan kl 6.00 då det skulle öppna. Vi var där vi 5.50 ungefär och då hamnade vi ca 60 meter bak i kön. Väl inne i butiken var alla kamerorna slut och folket som stod i kön blev väldigt upprörda då vi som kom in var ju bland de första och kamerorna var redan slut!!! Vi såg typ 4-5 st som hade dessa kamerorna men de sa att de hade 8 stycken och att de nu var slut. Irriterande att de marknadsförde denna kameran så mycket i tidningen om de knappt hade några. Inte konstigt att folk blir upprörda.

Senare fick vi höra att en dam hade tjatat så mycket att expert hade "vaskat" fram en kamera till henne och hon stod iaf inte bland de främsta i kön till försäljaren vid kundpodiet för där stod jag. Jag var 2-3 personer ifrån till att få en kamera, störigt!!
Ska iaf aldrig handla något mer av expert!

Besvikna gick vi från butiken och åkte hem för att kolla CSI: Miami där jag däckade totalt i soffan, sov någon timme sen förflyttade jag mig till sängen och slocknade som en stock och sov gott fram till 18 på kvällen.. crazy!



3D

Igår var jag på Naturhistoriska museet tillsammans med Emelies svärmor och hennes systerbarn. De är på besök i Sthlm nu så de ringde mig och sa att de skulle ta en tur ut dit så jag hängde på (har ju inte så mkt annat att hitta på). Först gick vi till den botaniska trädgården där det fanns en massa olika växter från världens alla hörn, fantastiskt =)

Efter trädgården blev det Cosmonova och en 3D upplevelse, Wild Ocean hette filmen och handlade såklart om havet och hur vi människor sakta men säkert förstör den men samtidigt vad många gör för att försöka rädda havet och allt liv som finns där i. Efteråt fick man sig en tankeställare.. vi måste verkligen göra allt som står i vår makt för att inte slösa på energi, handla närodlat/producerat mm. Hjälps alla åt så gör det faktiskt stor skillnad, tänk på det!

Vi tillbringade typ 6 timmar på naturhistoriska vilket inte alls kändes som så länge men det finns så mycket att se så tiden bara flög iväg. Efteråt tog vi T-banan hem till mig och Joel för en fika så fick de se vår lilla skrutt också som var väldigt pratglad och uppskattade besöket :)






Kalkon + Stomax= Sant

Ja var det denna kombination som nu har gjort skruttan bra i magen igen?! Det verkar inte bättre i alla fall och jag är så glad för det =) Hon har nu under bara en halv vecka fått denna kombination med kalkon blötmat och stomax pulver och hon är nu väldigt mycket bättre i magen! Nu blir det till att fortsätta med detta ett tag till tills att magen har blivit stabil och sen vet jag inte om jag ska börja så smått med torrfodret igen, uppblött och blandat i den maten hon får nu? Tänkte mest göra det för att se om hon tål det, annars blir det till att skippa Royal Canins kittenfoder och prova med Pro Plans kattungefoder för att se om det funkar. Om inte har jag 10 kg foder till salu! Typiskt!




Prinsessan ligger på en av sina favoritplatser :)



Cat´s best

Har nu börjat använda Cat´s Best Ökoplus kattsand, eller det är snarare som typ smulat sågspån. Det luktar som spån kan jag tycka vilket luktar faaar better än vanlig kattsand och den döljer även lukten från urinen vilket är kanon! Klumpar gör det också, som tusan vilket är bra =) Tack moster Mia för denna rekommendationen, det funkar jättebra och det blir inte heller lika mycket "sand" som hamnar utanför lådan som det annars blir.

Så detta är verkligen ett tips till er som har en katt som går på låda!
Köper man den via foderbilen så kostar den 119kr/10 liter och på Arken Zoo 149 kr/10 liter.

CSI

Idag har jag verkligen inte gjort någonting nyttigt. Jag och Joel har bara legat framför tv:n och kollat CSI: Miami och sen kollade jag världscupfinalen i hoppning i två timmar, det kallar jag kvalitetstid :D Marcus Ehning med Plot blue från Tyskland vann och det är bara att lyfta på hatten och säga GRATTIS=) Mycket fina rundor! Svenskarna blev 10 resp 20 placerade och gjorde ändå ganska bra ifrån sig, kunde dock gått lite bättre för Roffe med Quintero (10:a) då han gjorde några slarvnedslag men så är det, man ska ha turen med sig också!

CSI är btw en mycket bra serie som man kan titta på hur läänge som helst :) Och det bästa av allt med att titta serier på boxar är att man slipper reklamen! underbart!=)

Tycker det är jobbigt med måndag imorgon igen, veckorna går så fort och snart ska jag börja jobba vilket känns både skönt, roligt men också väldigt skrämmande. Vi är redan inne i April och jag fattar inte vart tiden har tagit vägen sedan jag och mina kursare stod där i kyrkan i Kristianstad och fick våra sjuksköterskebroschar. Tycker tiden går bara fortare och fortare ju äldre man blir, verkligen skrämmande!








Lördag

Underbart med Lördag =) Idag har jag tränat för första gången på typ 2 veckor då jag har varit sjuk och inte känt mig helt kry riktigt. Träningen gick bra, körde lite lugnt idag för att inte "chocka" kroppen men det känns såå skönt med dessa underbara endorfiner som bara sprallar runt och sprider en lugn och harmonisk känsla i hela kroppen! Efter träningen blev det en dusch och slappe med älskling till CSI-boxen. Jag och mamma tippade några rader på V-75 också men efter att ha varit ifrån travsporten så länge så gick det inte så super men kan ju säga att de som brukar tippa också fick sig en känga då det blev många skrällar, men så är det! Ska fortsätta spela så får vi se hur det går nästa lördag! Hoppas ju på storkovan ;)




Marodören

Idag har det tvättats för fullt och har samtidigt haft catch-up på de program som jag har missat under veckan.. perfekt tidsfördriv :) Kollade Lyxfällan, Anna Anka söker assistent och sist Efterlyst så nu är jag helt uppdaterad gällande veckans gångna program! Har nyss fått all tvätt vikt vilket är en hel del men har man en katt som hela tiden ska leka med, bita och hänga i kläderna som man försöker vika så tar detta moment helt plötsligt mycket längre tid.. men nu äntligen är denna tvättdag över och det är såå skönt att ta helg nu med en tom tvättkorg och rena kläder i garderoben :)

Så skönt att det äntligen är helg, ikväll ska vi bara ta det lugnt. Det är fortsättningen på världscupfinalen i Geneve ikväll också vilket jag såklart ska se. Igår sändes ett sammandrag från den första tävlingen och svenskarna ligger väl sådär till.. Den som ligger bäst till är Rolf-Göran med Quintero la silla på 27 plats och sen Svante på typ 30 nånting placering så får heja på Roffe iaf. Svante rider Caramell vilket ju inte är hans förstahäst då Saint Amour fortfarande verkar skadad, but i dont know! Vi får hålla tummarna helt enkelt och 20.45-22.00 är tiden som gäller :)

Trevlig fredagkväll!




STOMAX

Precis hemkommen från en runda på stan där jag var inom ZooArken och skulle ha något som skulle vara bra för Skruttans mage. Hade från början tänkt köpa någon fiskolja men tyckte att stomax verkade bättre då det var riktat till magen och dess tarmflora mm så det fick bli en sådan och nu har skruttan fått sin första måltid med det i blandat med kokt ris och blötmat med anka så får jag köra detta ett tag och hoppas på att detta nu ska ge resultat.

Efter djuraffären var jag inom livsmedelsaffären och veckohandlade så nu ska vi nog klara oss ett tag till :)





Tavlan

När jag fyllde år fick jag en fototavla av Joel och nu äntligen så är den fylld med kort på Skruttan som Joel hade gjort i smyg :) Det blev så fint!

Tack Honey ♥









Balkongen

Tvättade av balkongen här om dagen och nu finns den bara där, tom och ser allmänt ful ut så ska förhoppningsvis hitta något passande till den.. har någon förslag på tåliga blommor som är bra att ha ute.. eller varför inte något annat dekorativt?
Såhär ser den ut nu..






Förslag?



Stök!

Har under hela kvällen ägnat mig åt att baka kanelbullar och dom blev vääldigt goda :) Såhär blev dem..
Bland det godaste som finns; Nybakade kanelbullar med kall mjölk :)

3-2

Ja mina vänner, Ängelholm vann över Hammarby!!! Så jääävla gött!!

No hard feelings! ;D

ÄFF-HIF

HEJA ÄNGELHOLMS FF!!!



Visa nu att SKÅNE äger Stockholm! ;)

Mat i stora lass

Har nu fått leveransen från foderbilen och nu har skruttan verkligen mycket mat på lagret :) typ 7,5kg Pro Plan! plus Royal canin 4 kg :) Synd är bara att hon är lite dålig i magen och jag vet inte varför så hon har inte fått så mkt torrfoder..
Vet inte om det är för att hon bara har fått torrfoder ett tag nu men iaf så har hon varit lös i magen och det har tom varit lite blod i det så jag har varit lite orolig för henne men nu får hon blötmat morgon/kväll och välling också ett par ggr/dag. Hon har även fått lite a-fil men idag verkar det gå åt rätt håll iaf så det får väl bli att hon får både blötmat och torrfoder om vartannat så får vi hålla tummarna att hon håller sig bra i magen annars får det bli veterinären...




Vårkänslor =)

Nu har Aileen gjort debut i sin sele :) Hon blev så fin så men hon tyckte väl inte att det var det mest roligaste hon har varit med om men det var ändå inte alldeles förskräckande. Ännu är den lite för stor så då får vi nöja oss med att utforska balkongen till en början. Vill ju inte att hon ska kränga av sig selen och springa iväg, gud bevare mig!! Men detta är en bra början samtidigt som hon vänjer sig vid selen.

Idag har jag tvättat balkongen och så småningom ska jag bege mig på jakt efter något snyggt att ha där också! Har ni något förslag på något fint som man kan ha på en balkong?

Mår illa

Kollade de lokala nyheterna där de berättade att djurplågerianmälningarna ökar i Stockholm, vilket i sig är bra att det uppmärksammas och att de människor so m gör dessa hjärtlösa dåd blir gripna och åtalade men de visade också ett klipp där ett gäng killar dränkte en kanin i lättantändlig vätska och sen satte fyr på den och sen fick man se den springa runt och skrek av ren panik.. fy fan!! Jag mår så illa av det att jag nästan spyr! Hur FAN kan man göra såhär mot harmlösa djur? Sjuka jävla idioter helt enkelt!! Om jag kunde hade kunnat hade jag gjort precis detsamma mot dem som gör såhär mot djuren, med ett sant NÖJE!!!

Grattis!

Grattis kusin Marie och hennes Jörgen till den lilla flickan som föddes i morse =) Såå roligt och lycka till!!





Dopet

Idag var vi på lilla Emelines dop och det var väldigt trevligt! God mat var det också!










Tack så mycket Marie och Stefan =)



Aldrig som man tänkt sig..

Ja, dagen blev inte som jag planerade den.. varken stan eller bio blev av. Trodde att foderbilen skulle komma och lämna ordern då det stod att den var skickad på statusen och eftersom de åker hit med den så trodde jag att den skulle komma idag, men icke! Bion blev inte heller idag, den ska vi ta imorgon istället.. ja det brukar aldrig bli som jag planerar. Men imorgon blir det dop och det ska bli väldigt trevligt :)

Har nu avjnutit det sista avsnittet av Solsidan och den serien är ju bara så jäkla bra!! Längtar redan till nästa säsong!



1,9

Har nu beställt Pro Plan foder och Cats best Ökoplus kattströ med foderbilen så det ska bli spännande och se hur det funkar :) Skönt att slippa kånka på tungt foder och strö från djuraffären..Det ska ju komma hem till dörren för 19 kr, nästan för bra för att vara sant!


Vägde Aileen igår och hon väger nu 1,9 kg. Första gången jag väger henne så har inget att jämföra med men det är ju ingen tvekan om att hon har växt. Nu ska jag väga henne mer regelbundet för att hålla mer koll på hur hon växer men trodde inte att hon väger nästan 2 kg! Det kan man verkligen inte tro när man ser henne.



Talk to the paw - skrutt vill inte vara med på bild ;)





Aileen visar sina stooora lejontänder :D


Stan och bio

Idag kommer det hända lite saker i Helenas liv.. hon tänkte göra sig fin och gå ut på stan för att hitta något fint att ha på sig på dopet imorgon!

Var längesedan jag köpte kläder så det behövs. Ska se om jag hittar en klänning annars får det väl bli något annat helt enkelt! Ska hitta en vårjacka också men idag är vädret inte så upplyftande för en vårjacka men det är ju alltid bra att vara förberedd när våren väl slår till :) Har kollat lite på H&Ms hemsida så har hittat några favvisar redan!

Ikväll ska jag och Joel gå på bio, myyys ♥ Längesedan vi gjorde något tillsammans, bara vi två! Vi ska se Shutter Island med Leo Dicaprio, den ska vara väldigt bra så hoppas jag inte har för high hopes om den..

summary

Då var man i Stockholm igen, hos Joel och lilla Skruttan.. Det är skönt att vara med dem igen men saknar alla där hemma, mamma, pappa, Emelie, Lizzie, Elvis och hästarna och längtar redan till nästa gång jag åker hem!Förhoppningsvis i början på maj innan jag börjar jobba. Tiden gick väldigt fort hemma, för fort men jag fick se många som jag ville träffa :) här kommer lite bilder från veckan...













Fullt upp

Har inte haft mkt tid till att skriva blogg nu när jag är hemma då schemat är fullspäckat känns det som!

♥ I torsdags hälsade jag på Janet och Sofia och på kvällen kom Tanja och hälsade på.. trevligt trevligt =)

♥ I fredags pysslade vi med lite allt möjligt här hemma, handlade mm för att senare åka till Mölle på middag

♥ I lördags hälsade jag på min kusin Marie och på kvällen var Janet och Sofia över på middag

♥ Idag har jag varit ute i stallet, pysslat i trädgården och senare ska vi till Gränsbo Stuteri och kolla på hingstvisning

♥ På måndag ska vi på middag hos farmor och farfar vid 14 så då går hela den dagen känns det som

♥ På tisdag ska jag åka hem på kvällen men innan jag åker hem ska jag nog hälsa på Janet och Sofia en sista gång samt försöka hitta en doppresent.. 

Så himla skönt att vara hemma men saknar Joel och skruttis såklart!

RSS 2.0