Ris & Ros

Var idag med Joel på jobb, i deras fotoaffär. Nu när man gått ett tag utan att göra något speciellt känner man att det skulle vara skönt att göra någon nytta (även om man kanske bara var i vägen där =P). Jag lärde mig lite hur man framkallar bilder från negativ och filmrullar. Det är roligt när man börjar lära sig nya saker vilket man börjar känna nu att man vill..Allting är ju helt nytt för mig, kan så gott som ingenting när det gäller kameror och dess utrustning, då hade jag passat bättre i en bilaffär! Även om man är okunnig inom området är det alltid roligt att lära sig nya saker inom områden man inte kan så bra + att det var intressant att se hur det går till i en fotoaffär, vad som händer under en dag!
Man ser och träffar en del olika människor, den ene värre än den andra. Det är väl charmen med att vara olik också..
 








Lördagen den 4 Augusti var vi hos mormor & morfar i Mölle för att delvis fira mamma som skulle fylla år den 5..
På vägen hem sa vi att vi skulle köra inom topspin (martins förra jobb) allihopa för att mamma & pappa ville kolla hur det såg ut.. Vi spelade en runda biljard och Emelie hade tidigare klagat lite över ont i ryggen och i magen, det verkade bättre när vi släppte av dem hos martin i stan där hon skulle sova. Dock hann vi inte mer än stänga dörren om oss när vi kom hem då Martin ringde och var skärrad och sa att Emelie hade jätteont och kunde inte stå eller sitta. Han bad oss komma in igen men vi sa att han å Emelie kunde gå till akuten då de bor bara 5 min gåväg dit men det gick de inte med på. Vi la på och Martin ringde säkert 2 gånger till innan vi hann sätta oss i bilen, shit, Martin lät rädd och då visste man att det verkligen var något allvarligt! Då bad vi dem ringa ambulansen så de kunde hämta dem men de ville inte då vi ändå hade tänkt köra in..

När vi kom in till stan då vi precis var hemma å vänt var klockan 03.00 och trötta var vi allihopa men ungen skulle in till akuten.. Slött värre var det där så pappa blev arg på dem och brusade upp lite pga att han var ju självklart oro. Först då satte de fart där inne... Syrran tog olika slags prover på henne och vid kl 05.00 ungefär kom äntligen läkaren! De skyllde på att de hade mkt att göra (Jovisst, från väntrummet kunde man emellan åt se läkaren sitta vid sitt skrivbord med fötterna på skrivbordet!!)
Läkaren var otrevlig och nonchalant och tyckte att röntgen var onödigt (man kunde ju få cancer och han tyckte det var dumt av oss att utsätta henne för det!?!?!) och att en injektion med voltaren skulle göra susen. Självklart att det kommer hjälpa men bara mot smärtan, inte mot orsaken! När pappa & mamma sa att de ville veta vad det var som var fel och ville ha en röntgen på henne så kände han nog sig kränkt. Då började han gaffla om hur många timmar i veckan han arbetade (ca 80-100h/ vecka) och om hur lång tid han läst. Jaja, där fick vi svaret till hans nonchalans och otrevlighet, han var helt enkelt
utarbetad!
När klockan var 07.30 åkte vi hem och Emelie hade fått sin voltarenspruta och hon började självklart känna sig bättre men hon kände smärta i några dagar och det gick lite upp & ner efter det, Igår, Måndag, fick hon en tid på vårdcentralen och där blev hon direkt skickad till röntgen då han misstänkte att hon hade vätska i lungsäcken som i sin tur orsakade smärtan. Så efter 9 dagar fick vi äntligen veta vad det var som var fel.


Med detta inlägg så vill jag ge RIS till akuten i Ä-holm och ROS till min Joel som tog hand om mig på hans jobb idag  ---<---@

segaste bloggskrivare ever..

Har verkligen inte alls haft lust att skriva blogg på ett tag men nu känner jag att jag måste. Det har hänt mycket sedan sist och mycket som hänt glöms också så jag får se vad som lagrats i hjärnkontoret.

Jag & Joel var i Korfu mellan den 18-25/7, vilket var en underbar vecka. Vädret var verkligen över förväntat. Temp låg på runt 40 grader varje dag så det gick ett par liter vatten om dagen för att man inte skulle torka ut. Det var första gången för mig i ett flygplan...Gissa om man blev rädd när jag läste på en löpsedel utanför statoil att ett plan hade kraschat och befarat 200 döda :S Försökte tänka positivt att hur ofta händer det att två plan störtar under samma dygn? (skulle dock inte förvånat mig om det var första gången just det dygnet!!)
Vi kom iaf ner och trevligt hade vi! God grekisk mat, levde så gott på kyckling souvlaki (kycklingspätt) och några dagar blev det pizza. Skämde bort sig med maten och drycken, gick nog upp ett kilo eller två vilket är det värsta med att åka bort från vardagen.

Näst sista dagen tog vi en båttur norr över till en hamn som heter Kassiopi, jättefin! Det var nästan för varmt att gå runt och kolla i affärer på eftermiddagen i 40 graders värme, man ville bara ligga stilla på en solstol redo med bikinin för ett dopp när man blir för varm. Vi stannade faktiskt några gånger  med båten längst kusten för att bada och äta. Sista stoppet var vid grottor som man kunde simma in i och runt genom, var faktiskt en upplevelse! Vattnet var så hemskt salt så att man inte kunde ha huvudet under vattnet, det sved jättemycket i ögonen och i huden.


image61
Utsikten från bryggan vi låg på

                           




Det är väl höjdpunkten sedan sist!
Jazper har blivit pappa till fem söta whippetvalpar :)
Var på utställning i tvååker också, gick inte så jättebra där men det var en trevlig utställningsplats som jag gärna återvänder till.
Sofiero är nästa utställning som vi ska till, den 8/9.. hoppas solen skiner och att vi har domarna på vår sida.. =)
Ska ställa ut Jazper där också och även i Laröd den 9/9, kommer säkert gå bra för honom, han är en fin kille!

Sommaren har gått för fort och vädret i Sverige har verkligen varit en bedrövelse, har inte badat en enda gång i havet. Har inte känts som något sommarlov överhuvudtaget, kan man inte få lite förlängning på det ?
Ångesten börjar sakta men säkert krypa fram då skolan börjar nästa torsdag *hjälp* !!
Det ska bli roligt att komma igång igen men man vet ju sedan tidigare termin att det ligger hårt arbete bakom för att man ska klara tentor med mera..
Man har haft det så skönt nu i några månader och snart slängs man in i stressen och paniken för att slå in så mycket kunskap så mkt som man kan i huvudet under så kort tid som möjligt.
Har praktik i 8 veckor ganska snart efter skolstarten vilket jag också börjar bli orolig för, tänk om man klantar till det? Göra något fel eller vad som helst !? Bara man inte lämnar hjärnan hemma i sängen på morgonen så ska det nog gå bra på "jobb" hoppas jag!


Ikväll är det ljusfesten i Ängelholm, jag & Joel ska nog åka in en sväng och kolla läget. Måste ju hålla sig lite uppdaterad om vad som händer i lilla Ängelholm. =P


RSS 2.0