Privatlektion

Idag red jag min privatlektion som jag fick av Emelie i födelsedagspresent! Jag red Nikki, ett sto som jag har ridit en del på på ridskolan och jag trivs ganska bra med henne men hon har en jättestor galopp och hon blir jättestark när man rider henne i galoppen så det är det svåraste momentet med henne. Red för Annie som är en av ägarna till ridskolan som jag även har ridit för varannan lördag i gruppridningen. Tyckker hon är en bra lärare då hon är väldigt konkret, konstruktiv och pedagogisk. Idag jobbade vi mycket på att Nikki skulle jobba mer "underifrån" och trampa på bra med sina bakben. Skrittade i olika tempon, få henne att lyssna på det, detta gjorde vi även i traven och jag fick väldigt fin framåtbjudning på henne och hon kändes väldigt fin. Jobbade en del i att sitta ner i traven vilket inte är det lättaste på henne då hon har en väldigt skumpig trav så jag har undvikit det i största möjliga mån men idag tyckte Annie att vi skulle jobba på det men det var så jäkla svårt! Galoppen är också svår som jag skrev tidigare och hon blir så förbannat stark och pigg så det är svårt att sitta ner. Är ganska nöjd med lektionen och jag blev väldigt trött :) Det ger ju sååå mkt mer att träna privat än i grupp då man har ögonen på sig HELA tiden och det är så givande och utvecklande!

Ska ta fler privatlektioner framöver och prova på lite olika tränare då de tränar på olika sätt och ser även mig på olika sätt när jag rider vilket jag tror är utvecklande. Ska ha en annan häst på lördag och om jag får den jag helst vill ha så är jag sugen på att ta en privatlektion på den någon gång framöver. Det är dyrt, 500 kr/timme men det är ju så roligt och absolut värt det om jag känner att jag utvecklas :)




Mitt första mello

Sitter nu och tittar på melodifestivalen.. Detta är första deltävlingen jag ser då jag hade födelsedagsfest den 5/2 och jobbade förra veckan så det har inte blivit tid till att se helt enkelt. Hitintills tycker jag inte att det är någon låt som imponerar på mig. Hoppet ligger nu till Eric Saade. Hoppas! har ni någon favorit? Någon som redan ar gått vidare från de tidigare deltävlingarna kanske?



Niveau 1136

Hingsten Niveau tävlade i Borås i helgen som gick där han hoppade 1.40 med sin nya ryttare Douglas Lindelöw som har haft honom sedan slutet på Januari. Detta var deras andra tävling tillsammans och de fick en fin 4:e placering :) Det verkar som om de gillar varandra och jag hoppas att de får många fina placeringar i framtiden! Det ska bli så spännande att följa dem nu när den nya tävlingssäsongen drar igång på allvar men även alla Niveaus första avkommor (födda 2008) som blir tre år i år.



(Filmen är tagen från niveaus hemsida, www.niveau.se)



Den modiga lilla musen :)


Trycket på SöS

Det har varit mycket snack om hur högt trycket är på Sthlms sjukhus de senaste veckorna. DN har publicerat en artikel om hur personalen bland annat tvingas lägga patienterna på golvet för att ta EKG när inte britsar/sängar är lediga. Läs artikeln Här!  En förklaring till det höga trycket som vi har fått förklarat för oss är vädret. Att många kommer in med brutna ben tex..och då måste man ju åka till akuten, finns inget annat alternativ. Ett budskap som är viktigt att det kommer ut till alla akuten-besökare är att; kan man vänta med sina problem och ta det med sin vårdcentral eller närakut istället så ska man absolut göra det för allas skull.  Om det nu är så som det står i artikeln att antalet sthlmsbor ökar ja då tycker jag att man borde öka bemanning och utrymmet på akuten för att kunna ge en patientsäker vård. På min avd har vi ständigt kontakt med akuten som verkligen ber oss att försöka öka flödet på avd och att verkligen ha effektiva planer för varje patient så att det inte blir onödiga vårddygn och på så sätt snabbare kunna få upp sjuka patienter från akuten snabare. Vi gör så gott vi kan hos oss och det gör alla andra avd på SöS också men det räcker inte alltid utan emellanåt får vi öppna en helt ny avd och vi som jobbar på alla andra avd ska hjälpas åt att bemanna denna avd om vi vill jobba extra. Ja jag undrar hur det ska bli med svensk sjukvård..men det återstår att se helt enkelt..

Förövrigt blev jag förkyld i onsdags, jobbade igår men kände att jag inte mådde så bra och när jag vaknade imorse för att åka till jobb så frös jag, mådde inte bra, hade ont i halsen och kände mig bara orkeslös så det fick bli att ringa och sjukanmäla sig vilket inte känns så jäkla roligt när man vet att det var två stycken sjuksköterskor som sjukanmälde sig igår.
Varför är jag sjuk så mycket?? Var sjuk hela Januari. Var frisk några veckor in i Februari och nu är jag dålig igen. Får se hur länge detta håller i sig. Tur är att jag är ledig nu lör-mån och hinner förhoppningsvis bli frisk tills dess och jag slipper att förlora allt för mycket pengar.

Hoppas ni får en trevlig helg iaf :)



Ny mail

Har en ny mail, eller egentligen är den gammal men ska bara använda den "nya" nu. Bytade lösen till twisted-mailen men sen glömde jag den och det var jättekrångligt att få tillbaka lösenordet så jag dumpade den mailen för några veckor sedan. Har någon skickat något till min twisted-mail så skicka istället till [email protected] så når ni mig där istället :)

Har förresten tagit min tredje blodgas idag. Gick inte på första försöket men på andra lyckades jag :) Har jobbat hela helgen och imorgon är jag ledig, såå härligt!!



Nu är det roligt att dammsuga igen!

I torsdags köpte jag en ny dammsugare!! Jag är väldigt nöjd med min nya lilla elektrolux :) Den gamla funkade inte så bra längre så det fick bli en ny helt enkelt.  Nu är det roligt att dammsuga igen och huset blir ordentligt rent också, vilket är det stora plusset :)





Blodgas

Har idag påbörjar vägen till min delegering av att ta blodgaser. Tog mina två första blodgaser idag och det var lite nervöst, ville verkligen inte misslyckas!! Men jag lyckades och det gick gallant! Så himla roligt att kunna detta. Måste få ihop 10 stycken provtagningar innan jag börjar jobba natt i mars men det kommer nog inte bli några problem då vi har väldigt mycket blodgaser som tas. Nummer 11 ska vara när en läkare tittar på.. hum, måtte jag lyckas då. Men man lyckas ju inte alltid, även de som tar blodgaser ofta/rutinerade misslyckas.
Jag har två mål detta året på avdelningen. Nummer ett är att få blodgasdelegering och nummer två är delegering på pleurodesbehandling. Pleurodes är när man med hjälp av läkemedel "limmar" fast lungan när en patient tex har haft en pneumothorax. Jag har gjort en pleurodes och har en kvar sen kan jag ge behandlingen själv. Jag gillar verkligen mitt yrke, det finns så mycket olika saker att lära sig. Jag lär mig något nytt varje dag och det kännns verkligen tillfredsställande :)





Helena Lundbäck

Är så glad att Helena Lundbäck är med i Lets Dance fortfarande :) Röstar på henne varje fredag.. HEJA HEJA!



RSS 2.0