God natt!

Tycker jag är ganska duktig på att hålla mig till nyttig mat.. Har tex idag ätit havregrynsgröt till frukost och till lunch blev det en avokado och en fruktsmoothie bestående av mjölk, lättyoghurt, hallon och blåbär. Ikväll blir det kycklingwook men nu ska jag gå och lägga mig och sova några timmar. Ska åka till jobb strax efter kl 20.00.

Har ni recept på nyttig mat så säg ifrån! Har inte tänkt följa någon speciell diet utan äta av allt men ändå dra ner på fett och kolhydrater men det ska inte vara förbjudet. Mitt största "problem" är att inte äta godsaker mitt i veckan som tex kaffebröd som det bjuds på ganska ofta på jobb sisådär kl 14.30 på em när man börjar bli hungrig och sugen på något. INTE BRA! Då är det lätt att man faller för frestelsen, men jag gör allt vad jag kan för att försöka stå emot det!

God natt!





Corporal VDL

Den nygodkända hingsten Corporal VDL e. Cardento ue Grozzo Z. En av de hingstarna på hoppsidan på bruksprovet som jag gillade mest!



Lite nytt!

Har länge gått och tittat på de vackra doftrankorna som har stått i fönsterna i den lokala blomsterbutiken och tänkt att de skulle ha passat bra till hyllan ovanför sängen. Igår tog jag tag i det och gick ner för att köpa mig ett par. När jag kom ner hade de bytt ut dem från skyltfönsterna och jag blev lite rädd att de hade plockat bort dem helt och hållet men jag frågade om de hade kvar dem och de hade de!! De hade slagit ut och det var därför som de hade tagit bort dem från skyltfönsterna. Jag fick dem för halva priser pga det så då blev jag ännu gladare :) Tycker att de passade perfekt på hyllan! Vad tycker ni?















13-18/5

Åker till Skåne mellan den 13-18/5 och hoppas på att frühlis får sin lilla bebbe dåå :) Jag är så nyfiken på vad det blir för något..men det återstår att se!

Har jobbat hela helgen och idag också så är ganska trött nu.. Har varit en ganska OK helg faktiskt! I lördags var jag OAS = omvårdnadsansvarig SSK (USK) på 13 patienter och det är väldigt tungt! Hade väldigt ont i ryggen när jag gick hem. Började jobba kl 7.00 på söndagmorgonen,inte roligt kan jag säga med sommartiden och allt. Var osäker på om min mobil ställde om sig automatiskt så jag ställde fram klockan en timme och om ifall den ställde om sig så hade jag ändå 2 timmars marginal. Bättre det än en timme för sent! Klockan ringde 04.30 och jag hade lagt mitt armbandsur bredvid mobilen så att jag kunde se om mobilen ställde om sig. Det hade den ju gjort så det var bara att ställa om klockan till den egentliga tiden och fick sova en timme till. En timme som går väldigt fort!! Kändes som man blinkade till bara så jag sov inte så super den natten. Är alltid så rädd för att jag ska försova mig. Det var rörigt och tufft på jobbet idag också då jag hade 2 studenter och på morgonen fick en patient bröstsmärta, en annan föll på toaletten så att lungdränssugen gick av från dränet som sitter in till lungan = inte bra!! Det kommer då in luft i lungan men det gick ändå bra. Hade också en calicisal som hade diarréer stup i kvarten samtidigt som studenterna hade mycket frågor och ville såklart rådfråga en massa så till slut fick jag be en annan SSK om hjälp att blanda antibiotika och sånt som tar lite tid i läkemedelsrummet men jag och studenterna tog oss igenom dagen! Kände mig fullständigt otillräcklig och frånvarande då jag hade så mycket med de andra patienterna så att studenterna fick klara sig mkt själv, lite mkt själv på sin studentsal. Trist när man känner att man inte kan finnas till hands, jag vill så gärna att studenterna ska ha det bra på sin praktik.

Nu är jag ledig i morgon så då ska jag tvätta 11-15 sen ska jag till fridhemsplan och handla lite för ett presentkort jag och Joel fick från Joels syster Sofia på ett typ kaffe/the ställe så hoppas på att hitta något gott där! Sen väntar 3 veckor nattarbete, jag är så nervös då jag är rädd att jag inte ska hålla mig vaken men de flesta på jobbet kommer med lugnande ord om att det finns alltid något man kan sysselsätta sig med och det är väl för visso sant! Denna veckan jobbar jag natten mellan ons- tors och tors-fre. Har lagt in lite semester också, vecka 27, 31-33, dessa veckor är ganska spikade så det ska bli härligt med sin första betalda semester :) Vecka 27 tänkte jag åka ner till Skåne då det är Falsterbo!! Vecka 31 eller 32 är det fölvisning så om vårt föl ser skapligt ut så ska vi visa det där så då tänkte jag också åka hem så jag har närmre bestämt två tillfällen inbokade som jag ska åka till Skåne  i sommar :)



The way you are

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day
Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)
Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day
Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are
Girl you're amazing, just the way you are
When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah


♥ Bruno Mars - Just the way you are ♥

Finalen i Let´s Dance

Jag håller tummarna för Jessica ikväll!!





Dagens shopping

Stack ut på stan idag för att handla ett par vårskor och en vårjacka då det känns som det snart är dags att lägga vinterskor och jacka på hyllan för detta året. Gick in på Lindex först för att se om jag hittade några snygga klänningar eller tunikor. Hittade denna fina klänningen:
Lindex Shop Online - Klänning
Köpte också ett somrigt linne som jag inte hittar på lindex hemsida.

På Esprit hittade jag vårjackan

Ser ungefär ut som den ovan men min är mörkblå, riktigt snygg :)

Köpte ett par vanliga vita reebookskor på Stadium, sen fick det vara färdighandlat för idag :)
Imorgon ska jag rida på förmiddagen och sen blir det jobb på eftermiddag, hoppas ni får en mysig helg!



Ny start!

Nu är det dags för en förändring med min vikt. Är så trött på att se ut som jag gör! Jag vill kunna ha snygga kläder på mig och se snygg ut i dem. Såg på dokumentären "kvinnors hemliga liv" där överviktiga kvinnor, vissa led till och med av fetma förändrade sina liv och blev riktigt vältränade. Det var härligt att se att ALLA kan förändra sitt liv och sina vanor.. Det kan jag också! Har börjat idag med havregrynsgröt till frukost, vanlig frukost på jobb med två smörgåsar (ska så småningom byta det mot frukt) keso med äpple och kanel. På em var jag på utbildning så då bjöd dem på kakor så då blev det en biskvi för jag var så hungrig. Detta ska jag jobba bort och så småningom sluta med men ska fortfarande få äta godis på helger. På kvällen blev det grillad kyckling, broccoli och avocado. Jag är jättedålig på riktig nyttig mat och vilka matkombinationer man kan göra så att det blir nyttigt. Vill helst undvika kolhydrater och fokusera mer på protein och fett. Lite som LCHF metoden men jag hade tänkt att jag ska få äta havregrynsgröt och knäckebröd. Gillar kyckling och fisk så tipsa gärna om goda och enkla recept! Vet ni någon hemsida med nyttig mat så skicka då gärna länken till mig. Uppskattas!!

Eftersom jag ständigt är sjuk så har det inte blivit av att träna mer än ridningen en gång i veckan och knappt det då jag har fått sjukanmäla mig ett par gånger. Hade tänkt skaffa en friskis-kort och gå på pass ca 2 ggr/ vecka för att inte börja för hårt och sen bli besviken för att man inte kan hålla uppe det och sen tröttna. Hoppas på att bli frisk och få krafterna tillbaka nu så att jag kan börja träna ordentligt. Tänkte joina Sandra på powerwalker också :) Vill inte ställa mig på vågen förrän jag känner mig redo. Jag kommer bara bli deppig av det och då kommer det kännas hopplöst när man ser hur mkt vågen står på så jag kommer ställa mig på vågen när jag är redo helt enkelt. Min målvikt är ca 65 kilo beroende på hur jag ser ut också.

Well, hoppas ni kan hjälpa mig med recept, det hade verkligen hjälpt mig mot mitt mål!



Mina studenter

Har blivit förkyld IGEN! Men nu är det ändå på väg tillbaka så det känns bättre men de stannar liksom av vid en viss fas av förkylningen och nu står man och stampar med samma symtom som halsont, slem i luftrören och hosta. Suck! Hela Januari var jag förkyld. Nästa släng kom i mitten på Februari, Calici i början på Mars och NU för ca 1 vecka sedan blev jag förkyld igen! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Borde kanske gå till läkaren och ta lite blodprover. Maybe. Jag gillar inte att gå till doktorn! De lyssnar inte riktigt tycker jag och hittar de inget så hör de inte av sig och skiter i att gå vidare med problemen. Trist! Därför drar jag mig för ett läk. besök men kanske borde jag ändå!?

För första gången handleder jag studenter och jag har två stycken på en gång, det är mkt!! Det känns väldigt konstigt att handleda då det inte känns längesedan jag själv var i samma situation. Mina studenter går i termin 4 och har snart bara ett år kvar. De går på Ersta/Sköndal högskola och jag måste säga att de är väldigt duktiga! Har haft dem i 2 veckor och i början kändes det nervöst och mkt konstigt men nu börjar man ha en mer avslappnad attityd till det hela vilket är ganska skönt. Det är faktiskt väldigt roligt och utvecklande att handleda studenter. Tänk så mycket man har lärt sig på ETT ÅR! Det är helt sjukt! Och mycket mer kommer man att lära sig. Jag är aldrig fullärd vilket ändå känns ganska skönt. Har också haft mittbedömningar med båda studenterna, en i tisdags och en idag. Det gick bra men detta var också en väldigt odd situation att sitta där som "sjuksköterskan" och inte studenten. Men jag var iaf en väldigt snäll sjuksköterska :) Kommer bli tomt när de slutar då jag har fått väldigt bra kontakt med båda två. Sista dagen vi går tsm är på måndag sedan går jag på tre veckor natt vilket i sig kommer bli en ny upplevelse för mig!

Nu är jag fast!

Idag frågade chefen mig om jag ville ha en fast tjänst!! =) Jag blev såklart jätteglad och tackade JA :) Nu ska jag löneförhandla och chefen sa att en rimlig löneförhöjning skulle vara ca 1500 kr (dvs ca 22000 i grundlön)

Någon som är duktig på att motivera varför just jag ska ha så mycket som möjligt i lön? Snälla, skriv gärna då lite tips! :)
Ikväll ska vi fira!



Rösta

Hej alla läsare! Går och funderar på att byta adress på min blogg till en "riktig" adress.
Detta skulle innebära lite ny design på sidan.
För att få reda på vad mina läsare tycker får ni rösta genom att lägga en kommentar :)

Sohn der Sonne

Hej på er!
Det var längesedan jag uppdaterade här med det har inte funnits tid eller ork tidigare men nu ska jag försöka komma igång igen :) Gillar att blogga men måste bara ta sig tid för det! Fick tyvärr calici (vinterkräksjukan) några dagar innan jag åkte till skåne. Hade haft de smittade salarna i typ 6 dagar och den sista dagen, timmen innan vi skulle öppna började jag må dåligt och kräkte i vårt personalrum, fresh!! Fy fan säger jag! Har inte varit magsjuk sen jag var typ 10 år gammal, men detta kan jag säga vill jag helst inte vara med om igen. Hellre dör jag nästan!

Tänkte berätta lite om min Skånevistelse i början på mars. Japp, jag har hunnit vara i skåne en runda också. Anledningen var att jag ville se bruksprovet på Flyinge som är varje år. Tycker det är så roligt att se sista fasen då hästarna ska ridas av testryttare. Tyvärr var det ett väldigt magert startfält! Eller rättare sagt så kan det räcka med 20 hingstar om alla håller toppkvalitet men tyvärr fanns det bara typ två hopphingstar som var fina. Dressyrhingstarna var det lite bättre klass på, speciellt en hingst, Sohn der Sonne som man INTE kunde släppa blicken från! Helt underbart makalöst vacker och rörlig hingst!!

Lägger in en länk på en film på hingsten, kolla och njut!

Sohn der Sonne

Förutom bruksprovet så träffade jag mina mor och farföräldrar, gick på promenader med Lizzan, var en runda på Ullared, träffade några av mina kusiner och mina kusinbarn. Helt underbart gulliga små ungar, lilla Alva (snart 1 år gammal) och Elton (6 mån gammal) :)

Nästa tripp till Skåne blir i mitten på maj, lagom till när vårt sto, frühlis ska föla. Beräknat till den 15 Maj. Jag längtar!!


Någon som kan förklara för mig varför det inte alltid går att lägga in filmer från youtube på bloggen??




RSS 2.0