Oscar

Här är lille Oscar som har fått nya tassar efter att hans ben blev avhuggna av en skördetröska, stackaren!
Kanske inte så estetiskt likt de gamla tassarna men säkert funktionellt :)
Läs artikeln här!

Skrutt! =)

Midsommarfirande tar hårt ;)

Midsommar!

Har jobbat idag men nu är jag LEDIG hela helgen! Så jäkla skönt.. Nu ska snart jag Joel, Stefan, Emeline och Torgny pysa ner till Rålis och grilla fläskfilé, kycklingfilé och spareribs. Inte den traditionella midsommarmaten men men..Myys kommer det bli iaf !=)

Hoppas ni alla får en fin midsommar!

Kram på er!






Falsterbo

Har funderingar på att åka hem den 9 - 12 juli. Skulle vilja åka till Falsterbo och kolla på den årliga hästfesten ;) Har inte varit där på några år men skulle verkligen vilja åka ner i år. Pimmis pappa ska gå 7-årschampionatet och finalen går på söndagen så jag hoppas att han går till final. Kapaciteten har han verkligen, det är allt annat runt omkring som ska stämma. Formen, humöret, skadefri, resan, ja allt.. men jag håller tummarna för honom. Hade verkligen varit roligt om han gick till finalen så blir det lite extra roligt att åka ner :) I övrigt är det ju roligt att träffa familjen igen och umgås med dem och vara med hästarna och Liz, saknar!!

Mår bättre idag men har fortfarande ont i halsen men imorgon ska jag jobba igen iaf :) Detta har varit en riktigt kraftig och långvarig förkylning, det brukar inte hålla i sig såå länge :( Det är så typiskt när man just har börjat jobba och när man vill visa sina "bästa" sidor..



Host Host

Inte roligt att vara sjuk :( Har nu varit hemma två dagar från jobb och imorgon blir det dag nummer tre. Inte roligt!! Får alltid så fruktansvärt dåligt samvete när jag är hemma från jobb då jag vet att alla andra på jobb blir lidande för det. Egentligen borde jag inte ha dåligt samvete när man är sjuk, det är ju inget man kan hjälpa. På torsdag SKA jag jobba. Gillar verkligen mitt jobb och tycker det är superroligt =)

Nu ska jag bli frisk så jag kan jobba och fira midsommar som alla andra :)





Home makeover

Jag och Joel, mest Joel har gjort fint i vår lilla klädkammare :) Vilken skillnad det blev!!

Före





Efter





Vad tycks?

Studentens lyckliga dar!

Som bekant var jag nere i Skåne förra helgen och det var som vanligt väldigt roligt! Tyvärr hann jag inte med så mycket som man såklart vill men jag hann träffa mormor och morfar iaf. På torsdagkvällen åkte jag ner, kl 23 landade vi typ efter lite krångel med vädret så att vi inte kunde landa när vi skulle så vi fick göra om hela landningen. Gissa vem som var skrajsan då.. hela planet åkte fram och tillbaka av kastvindar, inte alls kul!! Värsta flygresan jag har varit med om. Men ner kom vi (iof kommer man ju alltid ner på ett eller annat sätt men för min del kom jag hem säkert till slut:))
På fredagen åkte jag, Emelie och pappa till väla för att köpa en studentpresent till Anton som tog studenten samma dag. Det är aldrig lätt att hitta presenter till killar men efter lite tips från hans mor så blev det fina bestick från servera samt ett serveringsset till tårta osv. Hoppas det kommer till nytta :)

Jag hittade förövrigt också en massa fint, allt på Kapahl, en butik där jag aldrig annars brukar hitta något då jag ofta tycker att de mest har "tantkläder".
På kvällen bar det av mot Hbg för att fira Antons student, trevligt trevligt =) Som vanligt är det god mat och trevligt sällskap! Grattis till din Student ANTON!
På lördagen var jag och mamma ute i stallet och pysslade, tippade och sen på eftermiddagen kom mormor och morfar och hälsade på :) Är alltid så roligt att träffa dem! För min del blev det premiär med nya päror och jordgubbar den kvällen, mums!
Under söndagen åkte jag till Janet och Sofia för att hämta lite grejer och sen åkte jag och pappa till Hjärnarp en runda för att sedan kommer hem och bara ta det lungt med familjen innan det var dags att åka till flyget och tillbaka till Stockholm!



Shiit vad tiden går fort, känns inte alls längesedan man själv tog studenten :( Tänk vad tiden går!

Bröllopet!

Måste bara säga att det var ju SÅ vackert igår på bröllopet mellan kronprinsessan och Daniel!! Trodde inte att jag skulle bli så pass berörd som jag faktiskt blev men det var mycket fint!
Daniels tal var nog det som satte mest spår i mig. Han pratade verkligen direkt från hjärtat och menade vart enda ord han sa..Det finns nog inte många som inte blev berörda av detta bröllop!



KATJING!

Inga pengar är väl så välkomna som skatteåterbäringen! ;) 7000 rakt in på kontot, KATJING!





EverClean

Har införskaffat EverClean kattsand nu. Ökoplus är bra när det gäller urin men den tar inte bort avföringslukten alls.. så jag frågade i en hund/kattbutik där de rekomenderade EverClean. Har varit inne på den tidigare men har hört att sanden har varit så stark parfymerad så att vissa katter har blivit allergiska. Tycker vi har nog med problem med skruttis mage så jag vill inte att hon ska bli allergisk mot kattsand också. Denna sorten som jag nu FICK (6 kg prova på gratis) är lätt parfymerad av lavendel så det ska bli intressant att prova den sen!
Skruttis mage fungerar jättebra på Hills i/d foder. Inte en enda diarré sedan i började med den!! Tack och lov! Så när jag var och köpte kattmat så fick jag med mig 6 kg kattsand också, helt utan extra kostnad =)



Ballerina kladdkaka

Har tänkt prova Ballerina kladdkaka länge men det har inte blivit av, MEN igår så köpte jag en förpackning och provade. Tyvärr blev jag besviken Trodde verkligen att det skulle smaka "gudomligt" som många har beskrivit den. Jag tyckte att den smakade fett och att det blev "choklad på choklad" på något sätt. Jag är nog den enda som inte har blivit imponerad av denna cookie! Några fler som inte har blivit imponerade?



All by myself!

Nu har jag klarat av två dagar HELT själv =) Och det känns väldigt bra måste jag säga.. har varit väldigt nervös de här dagarna men nu börjar det släppa lite faktiskt! Igår jobbade jag kväll och det var en ganska lugn kväll.. ändå blev det 10 min övertid.. kommer alltid på saker som man måste göra precis innan man ska gå hem som man har glömt.

Idag jobbade jag dag och eftersom jag hade samma patienter som kvällen innan så kunde jag planera lite i huvudet redan innan jag gick på passet i morse. Det är svårare än man tror att "glömma" bort patienterna när man har gått hem.. jag kan inte riktigt släppa taget men jag försöker så gott jag kan för min egen skull!
Idag var det mycket att göra.. Hade tre hemgångar och planering kring dem plus alla andra rutinsysslor som skulle göras. Phu! Mitt i allt kommer läkaren och säger att han vill ha ett BAS-test samt 2 påsar blod till en pat innan hon ska hem sisådär 2 ½ timme innan!!!! En påse ska infunderas på ca 2 timmar.. Då var det bara att ringa till boendet dit pat skulle och meddela en annan tid, ringa och boka en ny transporttid samt att pat givetvis också skulle få veta. Då var det bara att sätta igång! Ja det kan verkligen dyka upp saker när man minst anar det.. och det tar så mycket extra tid! Hade sjuksköterskemöte på en timme också, den gjorde mig också lite stressad, hade verkligen behövt den timmen till annat..
Till slut blev det 40 min övertid men jag tycker själv att jag klarade av dagen galant och det känns sååå skönt att SJÄLV kunna ta hand om patienterna!!!

Känns som det bara blev en massa babbel men de var skönt att få skriva av sig lite =)



RSS 2.0