förkylningstider?

Ja nu har man gått och dragit på sig en förkylning, riiiktigt segt :( Låg nästan däckad på julafton men kunde såklart ändå vara med.. man kan ju ALDRIG missa julafton! Var tänkt från början att ev ut och festa idag men den planen gick i stöpet. Nu får jag se till att bli frisk så jag kan partaja i Stockholm på nyårsafton istället ;) Hoppas bara att Joel inte får förkylningen lagom till nyår. Vi hade iaf en mysig julafon med masssoor med mat och julklappar. Först firade vi hemma hos joel med mat, julklappsspelet, kalle och julklappar. Var det någon som såg Anna Ankas jul istället för Kalle Anka btw? Vi svek iaf inte Kalle så det blev en traditionell julafton i år också. När vi var klara hemma hos Joel körde vi hem till mina föräldrar där farmor och farfar hade anlänt. Sen blev det ytterligare lite mat och julklappar! I år fick vi mycket till nya lägenheten så som en stor gryta, dammsugare, presentkort på IKEA, sängkläder, glas, spargris osv... sen fick jag en eltandborste, pengar, mascara, pyjamas, parfym, kalender mm.. Massa fina saker iaf.. så tack så mycket alla!=)

GOD FORTSÄTTNING!




God Jul!

Önskar en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!





Veeerryy good song!

Lady Gaga- Bad Romance bara växer och växer i mina öron! En låt som man blir sjuuukt partysugen av =)



Baka kaka

Fick ett ryck idag att baka en liten kaka på de bananer som bara låg och blev brunare och brunare! Den blev väldigt god kan jag meddela ;) Busenkelt!

Om ni också har bananer liggandes så varför inte göra en banankaka? (passar utmärkt till julen) Här är receptet:

Saftig banankaka
Banankakan med siktad florsocker serverad med en klick mascarpone. Mascarpone kan blandas med likör, florsocker, kakao om man vill ha lite mer smak.

Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.

Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen

10 kaka, ca 12 bitar

Ingredienser:

·                   3 ägg

·                   2 dl strösocker eller 1 dl brun farin strö + ½ dl råsocker + ½ dl strösocker

·                   2 tsk vaniljsocker

·                   2 tsk bakpulver

·                   1 tsk kanel

·                   1 krm salt

·                   4 väl mogna bananer

·                   1 dl flytande margarin

·                   5 dl vetemjöl

·                   1 dl mjölk

Ev tillbehör vid servering:

·                   vispad grädde, glass eller mascarpone

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda för hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.



Såhär blev min..

Före:







Efter:


Nallebjörn

Jannickes föräldrar har köpt en liten valp och den är ju VÄRLDENS sötaste =) Doris heter hon och är en berner sennen! 9 veckor gammal.. Man kan ju inte bli något annat än kär i henne!





 


Vinterland

Nu äntligen har vintern kommit! Det enda som känns lite sisådär med all snö är väl att det inte är så roligt att sätta sig bakom ratten. Tur är att jag inte ska till kr-stad förrän den 21 Januari så då hoppas jag att det inte är snökaos på vägarna.
Idag har varit en väldigt bra dag! Klarade min kliniska slutexamination som jag har varit så orolig över. Den var inte så jättefarlig faktiskt men shiit vad nervöst det var. Var nära en av mina vanliga black-outer som jag kan få precis innan en tenta då jag typ glömt allting jag lärt mig!! Men idag gick det bra. Efter den hade vi mittbedömning, den gick också bra och sen fick jag slira mig hem så sakterligen (50km/h heeela vägen hem från Äholm). Nu känns det verkligen som slutet är nära då jag nu bara behöver koncentrera mig på praktiken och ingenting annat då alla uppgifter är slut i skolan, UNDERBART!! Fick förresten VG på mitt arbete om en multisjuk vårdtagare också. Det betyget satt ju inte helt fel heller =)
Jag hade tänkt ta mig en promenad med liz då vädret ser så lockande ut att gå i när man sitter inne i värmen men väl påklädd och ute så var det inte lika lockande längre då vinden riktigt bet tag i mina kinder och Liz stod och darrade som ett asplöv så då gick vi bara till postlådan och tillbaka (som ligger ca 100m från huset) sen var vi mer än nöjda =)
Var ju tvungen att ta lite bilder på detta vackra vinterlandskap nu när jag ändå var ute =)













Första löshoppning

I söndags var första gången Two Twenty såg hinder. Han skötte sig faktiskt bra och fattade ganska fort vad han skulle göra. För er som inte vet vem Two Twenty är så är det Frühlis avkomma från förra året. Two Twenty är alltså 1 ½ år gammal nu och det är så spännande att följa honom. Lägger upp en film på honom från löshoppningen där han ska över bommarna för första gången efter att han blivit ledd över dem ett par gånger innan..




Känsla!!

Fick ett tips på en låt av Sandra för ett tag sedan som jag nu börjat ta upp och lyssna på igen, KINGS OF LEON -
SEX ON FIRE
som är sjuukt bra! Gillar den alot! Ni som inte lyssnat på den, gör det!





RSS 2.0