Gott nytt år!






Vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT 2011 från ett snöande Stockholm ! :)



Julen -10

Har inte blivit mycket uppdatering på sistone, ber om ursäkt för det men har varit i Skåne mellan 22-27/12 och innan dess jobbat typ varje dag så orken har inte infunnit sig med alla julklappsinköp osv men nu har det börjat lugna ner sig och snart är det nyår och det känns lite konstigt faktiskt. För ett år sedan var jag nästan färdig sjuksköterska och jag tycker det känns som igår jag stod i kyrkan och tog emot min brosch. Tiden går för fort. Om några veckor står Emelie i kyrkan och ska ta emot sin brosch och då är det min tur att stå bredvid och önska henne lycka till i sin yrkeskarriär. Helt otroligt att vi båda nu är färdiga med våra högskolestudier som vi har kämpat så mycket med :)

Nåja, nog om det och jag tänkte skriva ner lite om min jul som har varit verkligen super :) Åkte ner i onsdags kväll, sent. Kom inte hem förrän vid 23 ungefär och stupade i sängen direkt. Hade Skruttis med mig och det gick så bra, hon var tyst hela vägen och hon gick även bra ihop med Liz och Elvis. Mycket bättre än jag trodde. På torsdagen åkte jag och pappa till city gross i hyllinge samt väla för lite julshopping. På kvällen besökte jag farmor och farfar och det är alltid lika trevligt att träffa dem :) På julafton hade familjen julklappsinslagning på morgonen och vid lunch åkte jag till Joel i ranarp (som kom till skåne på torsdagen). Vi slappade lite framför tv:n, åt lite lätt lunch och kollade Kalle Anka. Efter Kalle öppnade vi några julklappar och sedan åkte alla till min familj för att fortsätta firandet. Det var jättemysigt att våra familjer kunde fira tillsammans. Är så glad att alla kommer bra överrens, tyvärr gör ju inte många familjer det. Vi käkade middag och sen hade vi ett riktigt julklappsmaraton kändes det som. Först spelade vi julklappsleken och efter det delade vi ut alla andra julklappar och jag var väldigt nöjd med alla julklappar, både som jag gav och som jag fick. Det är nästa roligare att ge julklappar än att få, någon som håller med mig? Julklappen som jag var mest nöjd med var Leila Lindholms nya kokbok: One more slice, som hon signerade vid stora åhlens inne i stan :) Den var verkligen mitt i prick!

Jag fick en massa fina julklappar! Fick bland annat:

2011 kalender
Pengar
Skjutdörr som ska skilja sovrummet från vardagsrummet
Så mycket bättre - samlingsskivan
Ridjacka
Tröja
Presentkort på Indiska
Helårsprenumeration på tidningen ridsport
Desperate housewives boxen season 6
Sex and the city filmerna (1 & 2)
Ett intyg på att ett barn i världen får ett födelsebevis
Dekoration till stearinljusstakar
Underkläder
Trisslotter
Choklad


Vad fick ni i julklapp?
För presentkortet på indiska köpte jag ett jäättesnyggt överkast till sängen plus två matchande kuddar som jag har spanat in ett tag. Lägger in bild på det senare..

På lördagen var vi ganska slitna men vi åkte till mormor och morfar på en fika och på kvällen åkte jag och Joel till Adam och Maggan och kom inte hem förrän sent på natten men trevligt var det att snacka lite då vi inte har setts på länge. I söndags tog jag det lugnt, träffade Josse och fick se hennes nya häst och hund. Sen umgicks jag bara med familjen och packade ner allt då jag gick upp 8.00 i måndags och jag och joel tog flyget 9.45. På eftermiddagen jobbade jag och nu är man tillbaka i vardagen igen. Skrutt jamade och skrek hela vägen hem.. varför förstår jag inte men hon slappnade inte riktigt av under hela tiden hon var nere i skåne så det kan nog ha påverkat henne. Aja vi kom hem iaf och hon tyckte nog att det var skönt att vara hemma igen.

Åker ner till Skåne igen till emelies examen men då stanna Joel hemma och då får skruttan också vara kvar. Synd att inte joel kommer ner men skönt för skruttans del.

Ha det så bra och GOD FORTSÄTTNING!



Calici

Nu frodas det äckliga viruset calici eller kanske mer känt som vinterkräksjukan i folkmun. Min avdelning har fått sina första bekräftade fall och det är ju så äckligt!! Så himla synd om patienterna också för den delen. Kan inte vara roligt att ligga på sjukhus och vara magsjuk. Å ena sidan kanske det är deras räddning också, iaf för de äldre patienterna som förlorar mkt vätska. Nu bedrivs kohortvård på avdelningen så att det är "speciell" personal som bara har de rummen och får inte gå in till de icke drabbade salarna eller i köket. Jag har inte haft de smittade salarna ännu men min tur kommer på fredag kväll då jag ska gå in och jobba extra då vi behöver mer personal just nu just pga kräksjukan. Jag ska verkligen ha munskydd. förkläden och sprita mig ordentligt för jag vill INTE bli magsjuk till jul... nu när man ska åka ner till Skåne och allt :)






Tänk på att tvätta händerna ordentligt (och sprita) efter toalettbesök och innan du äter samt att undvika människor som redan är smittade (såklart!!). Detta är det bästa skyddet mot magsjukan! Lycka till med att hålla er friska där ute =)



Bodypump

Bodypump är det JÄVLIGASTE i träningsform som jag har varit med om!! Med en amerikansk militärisk instruktör så kan det inte bli annat än HÅRD träning. Idag kan jag knappt gå kan jag säga. Mina muskler är helt särade... fy fan säger jag bara.
Någon mer som har upplevt BODYPUMP som mig?



Mac

Igår köpte jag och Joel en Macintosh (Mac) då Joels gamla dator har typ kraschat nu. Det är en riktigt grym dator faktiskt! Har aldrig hållit på med dem tidigare men känner igen mycket eftersom det är samma tillverkare som till iphonen. Måste säga att än så länge är jag mycket nöjd :)



JAY!

Härligt att Jay vann, han är bara en sån ödmjuk och ärlig kille med en sån jäkla skön röst!

Vid intervjun på tv 400 fick man veta att Jays mamma är rektor och lärare på Wieselgrensskolan (musikskola) i Hbg. Samma skola som min kusin/kusiner går/har gått på, coolt! Världen är väldigt liten ibland!




Grattis JAY!



A vote for Jay!

Ikväll håller jag tummarna för Jay då jag tycker att han är helt unik!

Like a prayer är en en av de bästa framträdandena han har gjort i idol



Vem tycker ni ska vinna idol 2010?



Elvis

Igår trodde vi inte att Elvis skulle leva idag. Elvis hade haft problem med att få ut avföringen sedan helgen och mamma gjorde allt vad hon kunde för att försöka få igång magen men utan framgång. I tisdags körde hon honom till veterinären för att få hjälp med problemet. Elvis blev röntgad och man såg att han var väldigt förstoppad och hade hårbollar i magen. Veterinären satte dropp, tog blodprover och gav honom olika preparat för att få igång magen men ingenting hände under tisdagen utan igår sövde hon honom för att försöka plocka ut avföringen. Veterinären fick inte ut så mycket utan ringde till mamma och berättade att nästa alternativ blir ett ingrepp i buken för att öppna tarmen men detta var egentligen inget bra alternativ då tarmen skadas mycket och att katten kommer inte leva ett värdigt kattliv efter operationen och att risken för förstoppning igen är stor. Hon undrade om vi skulle få han somna in då eller om vi skulle vänta. Hon sa att hans förstoppning var så allvarlig (som cement) att det inte fanns så mycket att göra för honom. Vi ville vänta och se då veterinären hade praktiskt taget dränkt honom i olja. Vi skulle ge honom eftermiddagen och om det inte hade hänt något tills dess skulle vi avliva honom. Några timmar efter detta samtalet ringde veterinären tillbaka och sa att han hade haft en liten avföring och att det kunde ske ett mirakel. Hoppet var tillbaka hos oss, från att vara ledsen och trodde att hoppet var ute för honom så fanns det nu lite hopp iaf :) Som tur var kom det mer och mer avföring och vi kunde ta hem honom på kvällen!!! Det hade skett ett mirakel!!
Idag är Elvis väldigt trött och tagen av allt som har hänt honom men han mår under omständigheterna bra!




4 Dec!

Idag fyller vår lilla skrutt-älskling 1 år :) Stort Grattis till henne! :) Ska ner till affären och se om vi hittar något gott att äta för att fira ikväll, hihi!





Vuxenstatus?

Jag och Joel har införskaffat oss en Trisskalender och redan igår (2 Dec) vann vi hela 25 kronor ;)
Spännande att skrapa en triss varje dag. Plötsligt händer det ;)






RSS 2.0