Nya favvisen

Skruttans nya favvissovplats där hon tillbringar de flesta av dygnets timmar :)





Min första ridlektion

I torsdags red jag för första gången på många år och det var väldigt roligt!! Jag var såå jäkla nervös.. kissade innan jag åkte hemifrån men blev jättekissnödig redan halvvägs till ridskolan och jag blir aldrig kissnödig av nervositet så då förstår ni hur nervös jag var. Men det var ju såklart inte så farligt som jag hade inbillat mig. Alla var jättetrevliga och hjälpsamma och ridläraren var också väldigt bra och mån om mig så det kändes superbra! Min häst som jag red heter Max och är en frieserkorsning som är jättesöt. Han var ganska trög att rida, inte mkt egen motor så jag fick kämpa som ett djur men jag med min dåliga kondition blev ju trött efter typ 15 min. Dagen efter och även i lördags hade jag ganska mycket värk i benen kan jag ju lugnt meddela...

Här är en bild på det lilla gosetrollet :)



Längtar redan till nästa veckas lektion!! :)



Nu är det bekräftat!

Idag kollades Frühlis och hon ÄR dräktig!!



Nästa år kommer det en ny liten buse!
Tänk vad tiden går fort, över ett år sedan denna bilden togs!



Djurgården

Idag bestämde jag och Bim att vi skulle traska runt på djurgården, och det gjorde vi. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det ÖSREGNADE större delen av tiden och vi gick in på ett café/restaurang och stod där och häckade. Det var för fullt för att käka något där så vi bestämde oss för att fortsätta trots att det regnade som om himlen var öppen. Vi tog bussen över till Karlaplan och skulle käka soppa på en sopprestaurang men när vi kom fram så hette restaurangen "Soup restaurang" och inte soop. Besviken som jag blev begav vi oss mot ett café som Bim tyckte var mysigt men när vi väl kom fram så hade det stängt. Vilken jäkla otur vi har haft idag!! Frusna och blöta som vi var så tog vi oss senare till sturekatten för att få i oss lite lunch men den var slut (!!) och det fick bli en fika istället. Det var mysigt.. tills det kom en gubbe som frågade om han fick sitta vid vårt bord (som var ganska stort), det kunde vi inte neka honom till och han satte ner några grejer och sen skulle han hämta något till men FY vad han STANK!!! När han sen satte sig så började han prata med sig själv om världens olika problem. SUCK! Vi bestämde oss för att gå vidare och sen blev det att vi skildes åt vi tunnelbanan och nu har jag äntligen kommit hem och fått på mig mina mysbyxor och nya strumpor!

Ska fixa en pasta från hörnet och sitter nu och dricker lite bacardi med sprite.. inte helt fel efter en dag ute i regnet!

Hoppas ni får en mysig Lördagkväll!



Så gick det..

Nyss hemkommen från ridskolan och måste säga att detta stället gav ett bättre intryck. Pratade med en av ledarna som var trevlig men sen skulle jag få tag på den andra (som höll i ridlektionen) som enligt den ledaren jag pratade med först skulle komma tillbaka till stallet och fodra och bli kvar till 22 ungefär. När lektionen var slut gick jag ut från ridhuset och såg ridläraren hoppa in i en bil. Trodde hon bara skulle fixa ngt så jag gick förbi och in i stallet för att vänta på henne. Förstod ganska snabbt att hon inte skulle komma tillbaka då hennes bil var borta. Synd tyckte jag och undrade vad jag skulle göra nu. Jag gick runt lite och ville prata med tjejen som jag snackat med först men henne såg jag inte heller så jag bestämde mig för att åka hem och nu sitter jag här. Känns dumt på ett sätt att inte ha pratat med ngn av dem efteråt men jag ska skicka iväg ett mejl till dem imorgon och skriva att jag gärna börjar hos dem.

Denna nivå på grupp tyckte jag verkar lagom. Det finns S1, S2, S3- 4 och S4 samt säkert ännu högre för S4 som jag tittade på var inte så avancerad ridning. Så det får nog bli S4! Det tror jag nog kan passa mig. Det var ganska grundläggande ridning och idag övades det på trav-stopp-trav och galopp- stopp- galopp och även kombination av dessa som trav-stopp-galopp, om ni förstår mig  :P samt halvhalter och sånt som ändå är väldigt grundläggande att kunna. Känns ganska nervöst, inte med själva ridningen utan alla människor som man träffar och jag hoppas att de är snälla mot nykomlingen :)

Nu ska jag hoppa ner i sängen!
Sov gott allihopa!




Vällingby ridcenter

Ikväll tänkte jag bege mig till Vällingby ridcenter för att kolla på en lektion och se om det skulle kunna passa mig!
Har funderat ett tag och tyckte det kunde vara bra att kolla runt på lite olika ridskolor innan jag bestämmer mig.
Eftersom jag inte fick något jättebra intryck av ägaren till Enskede ridskola så känns det bara rätt att titta mig omkring istället för att bestämma mig för första bästa.
Hoppas verkligen att de är trevliga på detta stället! Håll tummmarna för mig!



Skånefruar

Slog på tv:n och fastnade framför den nya serien om skånefruar...
PINSAMT säger jag bara!





Den bästa?

Denna låten är definitivt en av de bästa kärlekslåtarna

genom tiderna!






Kungsholmen runt

Bestämde mig innan idag för en promenad.. inte kunde jag ana att jag skulle vara ute i över två timmar! Började gå längs vattnet och det var verkligen jättevackert så jag bara gick och gick. Många joggare och par som var ute i det fina vädret som det har varit här i Sthlm idag! Till slut hade jag kommit runt nästan hela kungsholmen tills jag inte riktigt visste hur jag skulle ta mig hem då tog jag tunnelbanan en station. Visste verkligen inte hur jag skulle gå trots att jag var i grannområdet. Det tog bara stopp. Efter det var jag SÅ trött i benen att jag började få ont i dem och jag orkade inte gå till affären så det fick bli pizzan runt hörnet, fyfy!! men vad gör man inte...








mee-time

Idag var jag på ridskolan men kvinnan jag pratade med som sedan visade sig vara ägaren till ridskolan var inge vidare trevlig så fick inget bra intryck. Hon undrade vad jag hade för riderfarenhet men det var svårt för mig att säga så hon ville att jag skulle ta en privat ridlektion så att ridinstruktören kunde bedöma i vilken grupp jag skulle passa i. Kunde få rida redan imorgon men har inga ridkläder så fick tacka nej till det och frågade om hon hade lektioner nästa vecka men det hade hon tydligen inte. Sen gav hon mig två papper och bad mig skicka in anmälningsavgiften och sen bara vände hon sig om och gick typ. Och där stod jag hade gärna velat veta lite mer om verksamheten eller om hon kanske hade kunnat visa mig runt eller frågat om jag ville vara med och kolla på en lektion, men nej, hon bara gick. Konstiga människa. Jag gick ut från stallet och ut mot hagarna och kollade lite på hästarna för att sedan kolla in i en av de andra stallarna som var ett privatstall. Där fanns det en tjej som gjorde i ordning en häst och jag passade på att fråga henne vad hon tyckte om ridskolan. Hon red själv där och tyckte det var en bra ridskola med bra hästar och instruktörer. Hon sa också att det var bara att "skaka" av sig och inte bry sig om ägarens "otrevlighet" och att hon inte menar något med det. Så nu ska jag skicka in en anmälningsavgift och vänta på att få komma och rida :)

Efter ridskolan åkte jag till kungsgatan där det finns en ridsportbutik. Jag köpte mig ett par jodhpurs då Hööks inte hade de hemma just nu plus att jag ville prova skorna innan. Har beställt ett par snygga helskodda ridbyxor och ridstrumpor från hööks däremot :) NÖJD! Hoppas att joel tar med min hjälm och shortchaps så är utrustningen komplett, bara hästen som fattas !:)

Efter det begav jag mig till hornstull för att köpa lite mat till skruttan och mig själv. Skruttans mat kan man bara köpa hos veterinärer så man måste alltid åka till ett och samma ställe, lite jobbigt :( Sedan blev det "därmed pasta", en italiensk mat från en restaurang med massa pastarätter som jag tog hem, mums :) Nu är jag mätt i magen och väntar på att idol ska börja!










Biggest loser

Har inte följt biggest loser tidigare men blev nyfiken på den svenska versionen och jag tyckte det var ganska roligt faktiskt. Vill gärna veta vad de äter också och inte bara se de slita på crosstrainern. Otroligt att en person kan gå ner typ 7 kg på en vecka, men å ena sidan är de ju också väldigt överviktiga.

Jag vill verkligen börja träna men tycker det är så tråkigt med gym och gillar inte att springa bland folk så som det blir om man ger sig ut i Sthlm. Hoppas att ridningen kan hjälpa mig att komma igång och att jag kanske kan gymma en eller två ggr i veckan utöver ridningen. Sätter alltid upp alldeles för höga mål och sen blir jag besviken på mig själv om jag inte håller det...





Enskede ridsällskap

Funderar starkt på att börja rida på en ridskola här i sthlm.. saknar hästarna och är jättesugen på att komma igång med ridningen igen. Det kommer kännas väldigt konstigt då jag inte ridit sen gymnasiet någon gång men jag hoppas att det sitter lite i ryggmärgen det jag lärt mig.
Det är så mycket positiva saker med att komma igång att rida igen:
♥ Få vara nära dessa underbara djur
♥ Motion
♥ Styrka
♥ Glädje
♥ Gemenskap..
ja listan kan göras lång..
Det enda negativa är väl att det är dyrt. Vet ej vad det kostar hemma nuförtiden men här kostar det mellan 250-300 kr /60 min. 5000 kr för en termin men det hoppas jag verkligen att det är värt!





RSS 2.0