Maraboukakor

Säger bara: DELICIOUS!



Ann bjöd på dessa underbart goda kakorna idag efter ridturen och de är ju bara såå goda! Smakar som vaniljdrömmar med marabouchoklad i.
Jag älskade dem!!






Mysdag

Snart ska jag bege mig till en jobbkompis som har en baskjirhäst utanför Stockholm, Värmdö tror jag men inte säker. Ska iaf bli hämtad av henne vid en tunnelbanestation och sen kör vi en bit utåt på vischan :) Sen ska vi rida ut i skogen en långtur och sen ska vi ha fika med oss, bullar och något kallt att dricka :) Detta kommer bli en riktig mysdag :)



Längesedan nu

Hittade en gammal bild på Frühlis när hon hoppade en klass på 1.30 på Ängelholms ryttarförening. Så fin hon var då, så ung och smidig som en katt :) Saknar den tiden då vi åkte runt på tävlingar och hejade på vår lilla stjärna :)
Åren går alldeles för fort men jag hoppas att hon lever många år till! Vi har haft henne sedan hon var 6 mån gammal (cirka), år 1991 så hon har funnits i familjen så länge jag minns så hon är verkligen speciell för mig. Hon har gett oss många fina föl och vi hoppas givetvis på ett lika fint i år med! I år vill vi ha ett sto!! Hon har fått 3 hingstar på rad nu så nu tycker jag att det är dags för en liten flicka!:) Snart är väntan över då det närmar sig med stormsteg till den 15 maj då det är beräknat!






Dressyrtävling

Hela helgen har det varit tävlingar i dressyr på vällingby ridcenter och det är tävlingar imorgon också men då jobbar jag så kan inte åka dit och kolla :( Roligare imorgon för då är det LA samt medelsvår. Idag var det LC och LB. Inte världens svåraste program men det är så det ska vara på grundnivå. Tydligen tog det 3 min sen var det fullt och man kunde inte ta in mer anmälningar. Visar kanske hur lite med tävlingar det är på de allra enklaste nivåerna där faktiskt många rider och vill ut och tävla lite på skoj eller utbilda sina hästar samt få rutin på att åka ut och tävla bara. Vi hade såklart några från klubben/ridskolan och i LC kom Max, den svarta frieser/halvblodskorsningen 2:a, han såg verkligen fin ut. I LB kom en ridskolehäst som heter Pjotter, även han 2:a med en jätteduktig kille som heter Christoffer i sadeln. BRA JOBBAT :) Det var många startande, tävlingarna höll på fr kl 8- 17.30 med sammanlagt 1 h paus bara. Jag åkte dit själv, det var det enda tråkiga:( Var inga i min ridgrupp som var där så kände ingen, tyvärr! Hade varit roligare om man känt någon som man kunde snackar lite med men jag kom iaf ut en runda idag på en sak som jag gillar :) Ibland får man göra saker på egen hand helt enkelt!

Jag hoppas ni har haft en riktig glad påsk, det har jag haft i alla fall, även om jag ska jobba imorgon :/



Max




1-4:e placerade



Resterande placerade




Måste bara...

Jag måste bara lägga upp denna.. haha...
Både komiskt och tragiskt

GLAD PÅSK!


iPhone

Vann ett bud på tradera, 26 spänn inkl frakt för ett jättesnyggt skydd till min iPhone :) Kan inte klaga på priset, ett riktigt påsk-klipp :)










Viriato

Ringde till ridskolan idag och frågade om de hade en ledig plats där jag kunde rida igen och kl 17.00 fanns det en ledig plats så jag begav mig dit och fick idag en häst som heter Viriato. Han är såå sjukt seg! Usch, gillar inte sega hästar!! Det är som att rida i slow motion och det händer ingenting i varken "gasen" eller "bromsen". Han är inte följsam eller mjuk i sidorna och vinglar lätt om man inte "håller om" honom. Hoppas jag inte får honom igen. Jag vill utvecklas i min ridning och det gör man inte med en häst som han, tyvärr. En sådan häst kan användas till de som bara vill rida runt utan att ställa några krav på honom. Eller så behöver han en rejäl genomkörare av en riktigt duktig ryttare som kan mjuka upp honom och göra honom mer uppmärksam på ryttaren. Kanske är han trött på ridskolelivet, som många av de andra hästarna är. Trist!
Ja det är verkligen skillnad på hästar och det är väl charmen med att hitta någon som man trivs bra ihop med.


Viriato, vacker häst men vi funkar inte ihop




Ska till doktorn

Nu är jag så trött på mina besvär så att jag nästan kräks. Har mer eller mindre gått med bekymmerna i 4 år. Trötthet/orkeslöshet, mental slöhet, tappar bort ord, frusenheten, börjar nu också bli torr i huden som börjar klia också. Har ALDRIG reagerat på saker innan men nu reagerar jag både mot tvålar och handskarna på jobbet som jag har kunnat använda i ett år utan reaktion. Sen svullnar mina lymfkörtlar upp hux flux och i samband med det får jag ont i halsen och bli nackstel och får ont i nackmusklerna. Får också upp gul-bruna "klumpar" som först sitter och irriterar i halsen innan de till sist kommer upp och detta är så äckligt! Allt detta började efter halsflussen som jag hade för fyra år sedan och nu är jag sååå trött på detta så nu har jag bokat en tid hos husläkaren den 28/4. Tror att det kan vara hypotyreos men har ingen aning. Hoppas att jag ska ta blodprover så att man har något att gå efter men samtidigt vill jag inte då jag hatar stick!! Usch, ska nog ta lite EMLA-kräm eller plåster på jobb i förebyggande syfte ;P

Har verkligen inte velat gå till doktorn då jag känner att man aldrig blir tagen på allvar och att de inte riktigt lyssnar på vad man säger men nu är jag skriven på en ny husläkarmottagning och jag hoppas att jag har fel om den nya läkaren. Jag måste ge det en chans i alla fall för jag är som sagt trött på mina besvär!



3/3

Snart ska jag åka till jobb och jobba natt 3/3 och jag hoppas att det blir lite att göra så att natten går fort. Igår natt hade jag att göra hela natten, fick en ny patient samt att en patient fick kraftig dyspné tre gånger under natten och saturerade sig på typ 60% men efter 10 L syrgas och lite inhalationer blev han mer stabil men fick ytterligare två "anfall". Hoppas det är bättre med honom inatt!! Annars har det inte hänt så mkt i helgen då det mest har blivit jobb och sen sömn men nu är jag ledig fram till torsdag natt då ett nattpass väntar. Ska se om Bim kan ses nu i veckan, var längesedan vi sågs och Joel ska nog åka ner för lite ärenden i Skåne så då blir jag ensam hemma några dagar. Just nu händer det inte så mycket i mitt liv så då får det bli lite trista inlägg som nu..
Hoppas ni har haft en bra helg!?



God morgon!

God morgon!

Har nästan precis vaknat från min skönhetssömn då jag har jobbat natt och nu känner jag mig ganska så utvilad faktiskt. Nu är jag ledig fram till fredag natt och sen jobbar jag tre nätter i rad.

Har 4 tillfällen att rida igen på och jag ringde till ridskolan både i förrgår och idag men INGA tider finns, suck! Får ringa och terra dem varje dag som jag är ledig och hoppas på att det dyker upp en ledig plats så småningom. Det är ändå ca 1000 kronor som jag inte får tillbaka och det är ju mkt pengar!
Nu ska jag ta mig ngt att äta, slappa framför tv:n och ikväll ska jag och Sandy ut på powerwalk och snacka litta skit :)



Sarah Dawn Finer - Kärleksvisan


♥♥♥

Till Dig

Nya favoriten

Fick idag rida en ny häst, Rodness, ett sto efter Roderik. Som vanligt blev man lite besviken när man kommer till ridskolan och inte fick rida Nikki och jag hade blivit tilldelad Pyret, en häst som jag absolut INTE kommer överrens med, tyvärr. Gillar inte honom alls, vi är för olika helt enkelt! En tjej som jag rider med erbjöd sig att byta och jag sa ja..med risk för att den nya hästen jag skulle rida också var trist att rida MEN jag är så glad att jag red Rodness för jag gillar henne jättemycket. En ny favorit faktiskt! Hon har sett väldigt tråkig ut när andra har ridit henne men hon var väldigt trevlig faktiskt, hade framåtbjudning och gick ner på tygeln vilket gjorde att det var så skönt att sitta på henne. Känslig men dock lite tittig och ville inte gärna runda hörnen utan smet gärna undan men strunt samma. Vill gärna rida henne vidare, mkt trevlig häst! :) Funderar på att ta en privatlektion igen, med Rodness, tror det kan gå bra!
Rodness



På jobbet

Sitter nu på jobbet och jobbar min andra och sista natt för denna veckan. Klockan är 03.00 ca och just nu är det ganska lugnt. Har fixat och donat med läkemedelsvagnen och har förberett läkemedlena till morgonpersonalen för att underlätta för dem som tar över efter mig. Har varit lite onyttig i natt då jag ätit tårta!! Usch å fy på mig! Skulle äta min keso men när jag tittar i kylen så har köksan slängt min mat, fan vad sur jag blir på sånt! Då fick jag ju ta en tårtbit till och nu känner jag mig feed-up på grädde! Ska ta mig ett äpple nu för att vara lite nyttig iaf och sen hoppas jag på att resterande nattimmar ska gå fort. Hoppas alla ni sovande där ute sover gott :)




RSS 2.0