31/7

Det här med att uppdatera bloggen har väl inte varit min starka sida på sistone men det känns som att man inte gör något annat än och jobbar! Jobbar 8 dagar med bara 1 dags ledighet emellan, vilket var i torsdags. Idag jobbade jag a-tur och imorgon blir det c-tur så då får jag lite sovmorgon imorgon =) Sen blir det jobb måndag, tisdag och onsdag. På måndag ska jag träffa Bim som jag inte har sett på typ 2 månader men tiden går så fort. Det är inte ofta jag har mina lediga dagar i rad så den dagen man väl är ledig så blir det städ, tvätt, handling och bara vila upp sig då man verkligen inte orkar vara social. SSK-yrket tar verkligen hårt på en mentalt. Igår var en helveteskväll då det räcker att bara få en ny patient så ruckar det på hela kvällens rutiner och då blir middagsrasten inställd och saker som inte hinns med. SJUKT att det är så!! I natt drömde jag att jag var på jobb och hade det så stressigt som på jobb dagen innan så när jag vaknade i morse var jag väldigt trött då det kändes som jag aldrig hade sovit utan varit på jobb hela natten också. Idag var det lugnare, vilket var så skönt men dessa dagar är sällsynta!

Tanken var att mamma och pappa skulle komma upp till oss nästa helg men det blev inte så. Det är för mycket saker hemma som gjort det nästan omöjligt för dem att åka.. halm, fasaden på huset som ska fixas innan mammas semester är slut och hästarna. Det är ett helt projekt för dem att bara ta sig på en liten semester vilket jag tycker är tråkigt. Det hade varit så roligt om de kom upp och hälsade på mig för en gångs skull! Om inte de kan komma till mig så får väl jag komma ner till dem så nu är min resa bokad :) Kommer ner på onsdag kväll och åker hem på måndag kväll.. säger bara SÅ SKÖNT att lämna sthlm lite och komma ner till lugnet på landet!



Hysterical

Dagens jobb var verkligen hysterisk! Var inte klar med morgonmediciner samt all antibiotika förrän kl 11.30 typ. Patienterna ringer, anhöriga ringer, pat frågar en massa och vill ha hjälp, kontroller, PVK:er som inte funkar.. ja mycket som är såå tidskrävande. Det låter kanske inte som det men det ÄR det verkligen, det kan nog alla som jobbar inom vården intyga!? Det är verkligen jobbigt att ha 8 pat på kvällar och helger.. många av dem är väldigt "tunga" och multisjuka som kräver mycket omvårdnad. Kan ju inte direkt påstå att PNV (patientnära vård) funkar på avd.. En SSK och en USK på 8 pat funkar verkligen inte. Det är iaf bevisat på min avdelning! Det är inte ofta ALLA har antibiotika I.V men just idag var det så samt att de hade allt ifrån blodtransfusioner, betapred, betabion, furix osv samt typ 10 olika mediciner i tablettform. suck säger jag bara. Verkligen glad att dagen är slut och att jag är ledig imorgon! Gillar verkligen mitt jobb men inte när man inte hinner sitta ner på 6 timmar och varken känner om man är hungrig eller behöver gå på toaletten.

En kollega till mig har en stegmätare på sig och vi springer typ lika mycket fram och tillbaka som tettingar och vid 12.30 hade hon redan gått 8000 steg. Inte konstigt att man har ont i benen och bränner under fötterna när man väl sätter sig ner för att slänga i sig lunchen...

Nu ska jag inte klaga mer men det kan vara ganska bra för dem att läsa som tror att vårdpersonal bara sitter och fikar dagarna i ända.. Så är inte fallet ;)

Nu ska jag njuta av ledigheten sen blir det back to work on monday!!


Sex and the city

Har nu fått hem alla säsonger av Sex and the city på dvd!! Har sett några avsnitt på tv lite sporadiskt och jag tycker att den kan vara ganska bra faktiskt :) Har sett de två första avsnitten och när jag är ledig och när samvetet tillåter så myser jag ner i soffan med några avsnitt! Det bästa av allt med dvdboxar är att man slipper reklamen..

...So long!! ♥

Hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem till Skåne igen och det är så skönt att kunna vara ute på gräsmattan och strosa runt på gården nu när det är så fint väder :) Trist med lägenhet på det viset. Bara en fjuttig balkong och ska man sola får man lägga sig i någon park tillsammans med 10 000 andra människor. Me not like!
Imorgon får vi se vad det blir för planer.. jag vill ju så gärna till falsterbo men syrran har gått och bokat en resa så hon och killen ska åka imorgon. Svikare!! Kan ju alltid hoppas att mamma är sugen på att åka ner. One problem! Mamma och pappa ska köra Emelie och Martin till Sturup kl 04.00 i natt så risken finns att hon inte är så sugen på att åka ner dit igen. Varför ska alltid mina planer gå i stupet? :(

En rolig nyhet är att Niveau (PimPims pappa) vann det internationella kvalet för 7-åringar så nu hoppas jag att han går lika bra på finalen på Lördag! 

Nu ska jag ut med Liiiiz, sen sola och bara mysa med la familia :)


Dräktig!!

Vår tjocksmocka är dräktig :)
Om hon behåller fostret ska hon föla i mitten på maj 2011! wiie!






Bokad!

Nu är resan till Skåne BOKAD!! Åker fre 9/7 och hem den 12/7..Tack och lov kunde jag byta min fredagstur med Katti, som var mitt sista hopp! Thanks alot!

Denna gången blir det dop, umgås med familjen och FÖRHOPPNINGSVIS Falsterbo!!

Som jag längtar!



RSS 2.0