Blodgasen är i hamn

Idag fick jag ääääntligen min blodgasdelegering :)






Jag vann kriget.. eller inte

Hade värsta fajten med vår lilla katt idag. Hon ville INTE svälja sin medicin idag.. har funkar väldigt bra de två första dagarna men idag satte hon alla klor i en och fräste och skrek så det skar i hjärtat på mig. Känner mig verkligen som en djurplågare när man ska tvinga i henne något hon inte gillar men nu är det så att hennes mage är lite dålig då hon har blod/slem i avföringen. Någon form av colit är det iaf och veterinären skrev ut flagyl i tablettform. Nu har jag krossat tabletten och blandat det med leverpastej, men icke sa nicke, det gick inte. Hällde på lite grädde också för att gotta in det ordentligt men icke sa nicke, den gick hon inte på heller!

Vad ska jag GÖRA??



Lev Livet

Vår lilla flicka har fått sitt namn:

♥Viva La Vida♥







Elitloppet -11

Elitloppshelgen är i full gång och idag är det V75 för hela slanten. Jag och mamma har tippat men det ser inte så jättebra ut då det har varit två skrällar på rad och vår ena spik inte gick in. Det är så svårt att veta vart man ska spika :( Har fortfarande chans till 5 rätt så håll tummarna! Joel orkade inte åka ut till solvalla idag så det blir att sitta bänkad framför tv:n i stället då jag inte vill åka dit själv. Imorgon jobbar jag när Elitloppet går så kan tyvärr inte se det live som jag gärna hade velat göra :( Håller på Rakas!






Gordon

Så jäkla söööööt!

Gick förbi ett skyltfönster och där står/sitter en liten chihuahua i en kartong med texten "Gordon is my name"
Var bara tvungen att ta en bild :)







Falsterbo bokad!

Då var biljetterna bokade till Falsterbo horse show :) 9-10 Juli sitter jag och min kära syster där det händer och bara njuter av hästarna och den underbara stämningen! Vi ska hitta ett boende eller så tar vi tält med oss och campar någonstans på området.. detta året ska vi inte missa nattlivet i Falsterbo ;)









Namnförslag

Vi har ännu inte kommit fram till vad lillan ska heta så namnförslag tages väldigt gärna emot! Just nu kallas hon bara för Busan då det är ett väldigt busigt litet föl :)

Tyvärr har vi inte så många förslag själva så tipsa gärna om du har något som du tror passar!



Dagen efter förlossningen


När lillan kom till världen :) 17/5

Ni får ursäkta vissa kommentarer men så är det i stridens hetta :P

Vår nya älskling har kommit :)

I tisdags den 17/5 kl 22.00 föddes vårt lilla nytillskott!
Allt gick så ruskigt fort.. jag hade varit hos mormor, morfar och Mia i Mölle och sedan åkte jag till Tanja en stund. Var hemma vid 20.30 ungefär och jag gick in och bytade om och sedan gick jag ut i stallet då Ulrika, vår granne var och hälsade på och sa att hon gärna ville vara med under förlossningen men hon åkte hem strax därefter och vi (familjen) gick in igen och åt lite mat och efter maten kom Jannike och hälsade på. Klockan var väl strax efter 21 då och vi började märka att frühlis hade lite värkar men att allt var lungt då hon stod och åt sitt hö. Det ska tilläggas att frühlis hade droppat mjölk hela dagen och på kvällen hade det till och med börjat rinna mjölk från juverna och det är ett säkert tecken på att fölningen är nära. När Jannike kom gick vi ut i stallet igen och stod och pratade, mamma tvättade juverna så de skulle vara rena tills fölis kom och allt efter tiden gick fick frühlis allt tätare värkar, ca 30 sek mellan men åt fortfarande lungt sitt hö. Klockan närmade sig 22 och Jannike började prata om att åka hem igen men kunde inte slita sig då det märktes att det var något på G och allt eftersom värkarna blev tätare, ca 10 sek mellan blev hon lite "svettig", eller rättare sagt man började se hennes blodkärl på kroppen lite tydligare, hon blev aldrig svettig, konstigt nog. Det har hon blivit de andra åren. Nu visste vi att det var riktigt nära och vi såg hur det rörde sig i magen på henne.. Jag sprang in i huset i full fart för att hämta kameran, vilket tar ca 30 sek. På de sekundrarna hade frühlis lagt sig ner ocre delen av fötterna stack ut. Mamma hade strax innan ringt till Ulrika och sagt att det var dags.. hon var hos oss inom 10 min och då var fölet redan ute. Det hela gick hiskeligt fort och jag fattar knappt att det hände, men ut kom hon, vår lilla prinsessa! :) Lägger upp en film på förlossningen inom kort!






*Gillar*

Gillar verkligen Eliza Doolittles låt "Pack up"

Härligt svängig på något vis :)





Årets sommarplåga?

Erik Amarillo - Om sanningen ska fram



Katt + sol= sant

För alla er som har katter vet att de ÄLSKAR solen och ligger gärna där det är varmt och gott :)

Skrutten har precis varit ute på balkongen och strax därefter la hon sig på stolen vid balkongdörren där det är varmt och härligt! :)










Helgen

Då var det helg igen! Idag blev jag ledig eftersom jag hoppade in och jobbade två nätter denna veckan. I morgon är det min heliga lördag då jag ska rida! Har fortfarande 3 tillfällen att rida igen och jag har inte kunnat hoppa in och rida igen då det har varit fullt. Nästa lördag är jag i Skåne och då blir det ingen ridning i heller så då har jag 4 stycken att rida igen :( På lördag är det mammas och min vanliga v75-lördag då vi tippar lite :) Skoj! På söndag är det födelsedagsmiddag hos Bim på kvällen, ser fram emot det. Jobbet ringde idag och frågade om jag kunde jobba på söndag men det är så irriterande då de ringer ALLTID när jag inte kan! Jag som aldrig hittar på något på söndagar! På måndag är jag ledig och då får jobbet gärna ringa bäst de vill!!

Nu ska jag in till stan och göra lite ärenden!
Hoppas ni får en trevlig helg!


Nattjobb

Det är en som är sjuk på jobb som skulle jobba natt tis-ons och ons-tors så jag sa att jag kunde hoppa in och jobba där så blir jag av med mina dagar istället. Förhoppningsvis blir jag av med min dag på fredagen också då det är tufft att gå av nattpass på tors och sen jobba dag på fredagen, njaee, det vill jag nog inte! Blir jag av med min fredag så är jag långledig hela fyra dagar! Fre-mån :) I Like!!







RSS 2.0