Första dagen på psyk..

Det låter nånting va?;P Jag har alltså inte varit inlagd idag utan gått som studerande =)
Det var väldigt spännande faktiskt. Hade väl inga direkta farhågor eller direkta förutfattade meningar. Men jag måste säga att  människorna som ligger på psyk är väldigt speciella men det är kanske inte så konstigt.
Dagen började med att gå upp 05.30 *gäsp* men var trots den unga tiden  ganska pigg men det brukar man kanske vara när man ska göra något nytt som man är lite nervös inför. Dagen började 06.45 på sjukhuset då vi hade rapport från natten. Jag satt där mest som ett frågetecken när de babblade om alla och allt som skulle göras under dagen.. hajjade ingenting nästan. Bara alla nya människor var måttligt förvirrande. När vi gick ut på avdelningen började vi med att ta lite blod från två patienter.. alltså venprover. Det var lite nervöst när man gick in till de halvsovande patienterna då jag inte hade en aning hur de skulle reagera mot mig. När jag sträcker ut min hand, kommer de då också att göra det och presentera sig? Det gjorde de faktiskt..och jag tänkte; det är kanske inte så farligt ändå.
Efter proverna skulle det ätas frukost och alla asade sig så långsamt ut i matsalen/vardagsrummet och tog vad de ville ha till frukost. Medans de åt frukost pratade jag och Towe (min handledare) om allt möjligt.. vad jag ville med praktiken osv osv..Sen hände det inte så mycket. Mest flumma runt med patienterna. Spelade lite Yatzi med en dam där så jag gjorde nog hennes dag :) Glad jag kunde hjälpa till och vara till nytta för någon :) Det var faktiskt ganska kul att spela spel på arbetstid. Towe är en väldigt bestämd handledare men också väldigt snäll. På förmiddagen skulle vi också ge en i.m inj. och när vi kom in i läkemedelsrummet ställde sig Towe med händerna bakom ryggen och sa något i stilen med: Jaha Helena, nu ska "Olle" här ha en i.m inj och du ska förbereda den. - Jahapp tänkte jag. Nervös som man var så blir man skoningslöst inkastad i arbete direkt. Jag hade ingen aning om vart saker och ting fanns i rummet men jag fixade det, iaf no problemo=) Det är så konstigt.. på vissa ställen använder man sig av grå inj nål, andra en grön (eller var den blå? Den ena är iaf kortare än den andra) så man vet inte riktigt vilken hon ville ha men det löste sig iaf som det mesta brukar göra. Det var bara en liten (). 

Towe vill verkligen att jag inte bara ska gå med och titta utan hela tiden göra saker ist vilket jag helt och hållet håller med henne om att det är ju mycket roligare och mer lärorikt. Eftermiddagen gick fort.. jag och Towe satt och diskuterade mitt case som jag ska ha på tisdag (om en vecka) som handlar om Schizofreni som hon är en baddare på så hon lärde mig massor om det och kom med jättebra förslag till caset så det är jag väldigt tacksam för. Ska ju åka till England på Torsdag och kommer hem på Måndag så då har man lagom lust att sitta med något som man fattar noll av så jag passade på att fråga en expert medan jag kunde.
Vid 14 hade vi rapport för kvällspersonalen och efter det var jag lagom vimmelkantig i huvudet kan jag säga efter alla nya intryck så jag fick gå hem =) Så redan efter en dag måste jag säga att jag har lärt mig massor av dessa människor. Många tror att bara för de är inlagda på psyk så är de störda i huvudet, konstiga eller idioter. Så är det inte. De allra flesta är trevliga människor men det är bara någåt som har gått lite snett någonstans i livet. Något som kan hända oss alla faktiskt. Det är lättare än vad man kan tro att hamna i en kris. Ibland "räcker" det med att man har förlorat sitt barn eller om det har blivit för mycket på jobbet för att hjärnan och kroppen inte längre orkar.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite med tvätten och snart är det dags för Tisdagens stora höjdpunkt!
*DESPERATE HOUSEWIVES*

Time´s running by

Jag är kass på att uppdatera, I KNOW! Det har hänt mycket sen sist jag skrev ( I September!)
*Jag har provat LC med Liz
* Joel har köpt "ny" bil och lagt S60 på nätet..
* Min syster har fyllt 20
* Jag och Joel har bokat resa till England *mys*
* Jag har nyss avslutat en kurs för att åter börja en ny på Tisdag (psykiatri och åter mer praktik)
* Pappas maskinhall är till 99% klar.
* Vi har köpt en hylla till vardagsrummet

Ja det har hänt en del som sagt och har säkert glömt massor..

LC:n tyckte Liz var roligt men det tog ett litet tag innan hon fattade det.. Synd att det är så långt ner som till Flyinge men jag ska ge det några chanser.. hade varit roligt att ta licens i det.

Joel har köpt en vinterbil, en Volvo 850 och så har han lagt ut T5:an på blocket, ingen som vill köpa den? Är ganska dött på den fronten men folk är väl rädda om sina pengar nu i dessa tider. Inte så lätt att få sålt så dyra saker..

Den 13 Nov ska jag och Joel åka över till Manchester (Bradford) för att hälsa på joels morföräldrar =) Ska bli riktigt skönt att komma ifrån vardagen här hemma några dagar. Kommer hem den 17 så det är inte så länge men det blir som en lite längre weekend =) Vi får se vad vi ska göra när vi kommer fram. Inte riktigt bestämt ännu men ska iaf gå på museum och på stan och shoppa lite. Maybe också gå på musikal=) Hinner tyvärr inte med så mycket som man skulle önskat men får åka över någon annan gång också.

Ikväll blir det lugnt, Adam kommer över så ska vi spela lite kort och kolla nån film! Håller just nu på att laga Lax med kräftskjärtsröra=) mums!! Senare ikväll blir det nog Caffé latte-tårta ;)



 

 

 





RSS 2.0