Heeelg!!

Och helgen börjar ju alltid med fredag och Skrutti-plutt vet precis vad det innebär ;)







Mina tankar

Kom på mig själv att jag tänker alldeles för negativa tankar och jag måste vända på detta för att uppskatta mitt liv och min vardag mer.

Det är mycket som har hänt i mitt liv under det senaste året. Jag och Joel bestämde oss för att köpa lägenhet i sthlm, vilket gick väldigt fort, han flyttade upp och vi blev särbo under några månader. Jag blev färdig sjuksköterska, och hade jättesvårt att få jobb här uppe vilket kanske inte var det bästa för självförtroendet samtidigt som det blev en stor omställning med flytten och att jag inte längre kunde ta för givet att träffa mina föräldrar, syster och djuren hemma varje dag längre.

Jag fick ett jättebra jobb till slut med underbara arbetskamrater men tyvärr fick jag inte jobba kvar där utan då blev det att söka sig vidare. Nu har jag jobbat en vecka på mitt nya jobb och jag tycker väl att det funkar ok. Samtidigt som jag fick mitt nya jobb har det hänt lite jobbiga saker vilket har gjort det oerhört svårt att fokusera på det nya jobbet.. Detta är inget jag vill skriva om här men det är i alla fall något som har tyngt både mig och Joel under flera veckor. Nu är det över och jag känner mig lite gladare tack vare att det har löst sig på förhoppningsvis bästa sätt. På något sätt har alla dessa förändringar hänt så fort att jag inte har hunnit smälta allt utan det har bara byggts på och nu ska jag bryta detta och se förändringarna som något positivt istället :)
Jag har föräldrar som bryr sig om mig, en syster som jag ser som min bästa vän, en underbar pojkvän och världens finaste husdjur. Både skruttan här uppe men också Liz och Elvis samt hästarna nere i Skåne. Jag har både mina morföräldrar och farföräldrar i livet som jag har bra kontakt med och som bryr sig mycket om mig. Så jag har mycket att vara glad över även om det är distansen till dem alla som är jobbig.

Nu kan jag börja fokusera på jobb till 100% igen och jag ska jobba c-tur ikväll och göra det bästa av mitt pass idag!
Från och med idag ska jag börja leva min dag fullt ut och vara tacksam för det jag har. Jag ska se livet och varje dag som en gåva och uppskatta det jag får vara med om varje dag och vara positiv! På något sätt känns det redan som att mitt sinne har lättats, bara genom att tänka positiva tankar. Ni borde prova själva, det hjälper faktiskt! :) Man mår mycket bättre..

Ta hand om er !



The cat is back

Nu är min lilla skrutt back to normal igen! Jag trodde aldrig att såret efter kastrationen skulle läka men i lördags tyckte jag att såret såg så pass bra ut så då tog jag av tratten, 11 dagar efter ingreppet! Nu är hon inte det minsta deppig längre utan nu skuttar hon runt och leker  och jamar i lägenheten som vanligt :)

It´s good that she´s back!



Stockholm Horse Show

Nu är biljetterna till Sthlm horse show ÄNTLIGEN fixade! Så himla roligt att det blir av och det ska bli så skoj att gå dit med Emelie också! Bara syskonkärlek och en massa hästar! I Love it!!

Har beställt biljetter till Agria-hoppet på fredagen den 26/11 där en som Emelie känner ska ställa upp med sin pålle :) Efter hoppningen blir det lite islandhästar också..

På lördagen blir det hästar för hela slanten, har beställt heldagsbiljetter så då blir det både dressyr, familjematiné och galashowen på kvällen. På söndagen ska vi kolla på tävlingarna på tv och njuta av hästshowen i soffan istället!

Vad jag läääängtar!!











Nytt jobb!!

Nu har jag fått ett nytt jobb och det har gått fort!! Har ju jobbat som timmis på den avdelningen jag jobbade på i somras och det har både varit skönt och jobbigt samtidigt då man inte har vetat hur mycket man kan få jobba varje månad och därmed inte vet hur mycket pengar som kommer in. Samtidigt har det varit skönt då jag har jobbat ungefär 10 pass/mån och jag har kunnat ta det lugnt emellanåt också.

MEN på måndag börjar allvaret igen, då börjar jag på en lungavdelning på SöS och jag hoppas att det är lika trevligt att jobba där som på infektion. Var på intervju i onsdags och i torsdags ringde chefen till mig och sa att de ville att jag skulle börja där, gärna så fort som möjligt så då är det lika bra att slänga sig in i det med detsamma. Så håll tummarna för mig på måndag då jag går min första inskolningsdag. Ska gå bredvid i 3 veckor, hur många veckor fick ni andra "syrror" gå när ni började där ni jobbar?





Efter operationen

Då har lilla skrutts kommit hem igen efter en säkert väldigt obehaglig upplevelse för henne! Hon jamade väldigt mycket när jag hämtade henne, hon var lite sur men hade säkert också ont. Precis innan vi åkte fick hon en extra smärtstillande spruta. Allt har gått bra och jag hoppas det fortsätter så..
Nu har hon en tratt på sig så att hon inte slickar på såret men den gillar hon INTE! Den ska hon ha på sig i 10 dagar men hon vänjer sig säkert, inte roligt att krocka med allt eller kunna putsa sig som man vill.. men nu är vår lilla älskling äntligen tillbaka hemma och det är väldigt skönt att det är gjort!







Somnat med tassen på tratten :)



Sover tryggt hos "pappa"



Mysigt inbäddad med massa fleecefiltar :)

Kastration!

Imorgon gäller det. Skruttan ska kastreras och det ska faktiskt bli väldigt skönt då hon började sitt första löp i lördags och den natten var det inte alldeles enkelt att somna kan jag säga. Hon jamade konstant och till slut kunde jag somna då jag försökte stänga av det men stackars Joel kunde inte det. Till slut fick han sätta henne i transportburen och då blev hon tyst men det blev inte många timmars sömn. Igår var det inte fullt lika jobbigt men man fick nästan panik då det är oerhört stressande att höra en katt jama heeela tiden!! Så idag tog jag tag i saken och så fort veterinären öppnade bokade jag en tid och som tur var så var den tiden redan imorgon!! Hoppas nu bara att allt kommer gå bra och att det inte blir några komplikationer.





Sötnosen

Frühlis är ju som bekant dräktig igen och hon har nu fått nått hormonfnatt eller något för hon gör så roliga ljud när man ryktar henne ;) Så sööt! Såklart så gör hon inte ljudet på beställning utan tyckte att kameran var roligare men lyckades iaf få ett litet pip! :)



Mitt tips

Jag kände att det var dags att tvätta fönsterna och blev riktigt nöjd med resultatet!!
Använde en blöt frottéhanduk och YES handdiskmedel och drog över rutan, sedan skrapade jag av fönsterna och det blev verkligen superbra! Enkelt och man slipper köpa dyra fönsterputsmedel :)

Idag har jag städat hela lägenheten och även badat kissen, det var inte så uppskattat av henne kan jag säga. Hon skrek som en stucken gris stackarn men nu är det gjort! Ska handla lite ikväll sen blir det till att möta upp Emelie och Martin vid flygbussen..

Före:
Efter:





RSS 2.0