Baka kaka

Fick ett ryck idag att baka en liten kaka på de bananer som bara låg och blev brunare och brunare! Den blev väldigt god kan jag meddela ;) Busenkelt!

Om ni också har bananer liggandes så varför inte göra en banankaka? (passar utmärkt till julen) Här är receptet:

Saftig banankaka
Banankakan med siktad florsocker serverad med en klick mascarpone. Mascarpone kan blandas med likör, florsocker, kakao om man vill ha lite mer smak.

Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.

Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen

10 kaka, ca 12 bitar

Ingredienser:

·                   3 ägg

·                   2 dl strösocker eller 1 dl brun farin strö + ½ dl råsocker + ½ dl strösocker

·                   2 tsk vaniljsocker

·                   2 tsk bakpulver

·                   1 tsk kanel

·                   1 krm salt

·                   4 väl mogna bananer

·                   1 dl flytande margarin

·                   5 dl vetemjöl

·                   1 dl mjölk

Ev tillbehör vid servering:

·                   vispad grädde, glass eller mascarpone

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda för hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.



Såhär blev min..

Före:







Efter:


Kommentarer
Postat av: Moster Mia

Mmmmm, den ser god ut...varför inte ta den med o komma o hälsa på din gamla moster. Kram.

2009-12-19 @ 23:18:45
URL: http://Mijazz

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0